Nabeschouwing LASK Linz - Austria Wien (5-2) || Tipico Bundesliga

Zondag 26 mei 2019 - 17:00 uur

In de Tipico Bundesliga neemt LASK Linz het zondag 26 mei 2019 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Austria Wien. De wedstrijd wordt gespeeld in TGW Arena in Pasching.

Via de LASK Linz - Austria Wien live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing LASK Linz - Austria Wien (5-2)

Het Tipico Bundesliga duel tussen LASK Linz en Austria Wien is onder leiding van scheidsrechter Sebastian Gishamer geëindigd in een 5-2 overwinning voor LASK Linz. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door U. Matic, waarmee Austria Wien met 0-1 de leiding nam. LASK Linz kwam in de 51e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Tetteh, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 55e minuut zette S. Tetteh zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee LASK Linz de leiding in de wedstrijd nam.

Na 79 minuten werd de voorsprong voor LASK Linz vergroot nadat F. Jamnig de 3-1 wist te scoren. In de 85e minuut kwam Austria Wien weer dichterbij, nadat C. Monschein de stand terug wist te brengen naar 3-2. Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want er volgde nog een hectische slotfase. In de 89e minuut was het Joao Victor van LASK Linz wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Namens LASK Linz mocht S. Haudum in de 91e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 5-2. Na 92 minuten moest M. Sax van Austria Wien van het veld vertrekken vanwege een rode kaart, waardoor Austria Wien de wedstrijd met 10 man moest vervolgen.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sebastian Gishamer bij een 5-2 eindstand in het voordeel van LASK Linz.

Wedstrijdstatistieken LASK Linz - Austria Wien
Goals
5
2
Balbezit
59%
41%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
2
2
Schoten totaal
12
8
Schoten op doel
8
5
Aanvallen
103
116
Gevaarlijke aanvallen
64
61
Passes
474
316
Overtredingen
12
13
Buitenspel
7
3
Corners
6
4
Wissels
3
3
LIVE LASK Linz - Austria Wien 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd LASK Linz - Austria Wien teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
6' Doelpunt Austria Wien Doelpunt U. Matic Austria Wien 0-1
16' Gele kaart LASK Linz Gele kaart voor P. Wiesinger LASK Linz
46' Wissel LASK Linz Wissel D. Frieser voor M. Ullmann LASK Linz
51' Doelpunt LASK Linz Doelpunt S. Tetteh met assist van P. Michorl LASK Linz 1-1
53' Gele kaart Austria Wien Gele kaart voor M. Madl Austria Wien
55' Doelpunt LASK Linz Doelpunt S. Tetteh met assist van D. Frieser LASK Linz 2-1
56' Wissel Austria Wien Wissel M. Sax voor D. Prokop Austria Wien
65' Wissel Austria Wien Wissel B. Edomwonyi voor C. Cuevas Austria Wien
75' Wissel LASK Linz Wissel F. Jamnig voor Y. Otubanjo LASK Linz
79' Doelpunt LASK Linz Doelpunt F. Jamnig met assist van D. Frieser LASK Linz 3-1
81' Wissel LASK Linz Wissel Joao Victor voor S. Tetteh LASK Linz
83' Wissel Austria Wien Wissel A. Turgeman voor V. Demaku Austria Wien
85' Doelpunt Austria Wien Doelpunt C. Monschein Austria Wien 3-2
89' Doelpunt LASK Linz Doelpunt Joao Victor met assist van P. Michorl LASK Linz 4-2
90' Gele kaart LASK Linz Gele kaart voor Joao Victor LASK Linz
91' Doelpunt LASK Linz Doelpunt S. Haudum met assist van P. Michorl LASK Linz 5-2
92' Rode kaart Austria Wien Rode kaart voor M. Sax Austria Wien
Opstellingen LASK Linz - Austria Wien
De opstellingen van LASK Linz en Austria Wien zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat LASK Linz gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Austria Wien zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Oliver Glasner
Formatie 5-4-1
Coach Robert Ibertsberger
Wissels Austria Wien
# Speler Pos.
32 Patrick Pentz K
25 Thomas Salamon M
27 Thomas Ebner M
7 Maximilian Sax A
26 Alon Turgeman A
20 Bright Osagie Edomwonyi A
19 Sterling Yateke A
Voorbeschouwing LASK Linz - Austria Wien

LASK Linz en Austria Wien treffen elkaar in de 10e speelronde van de Tipico Bundesliga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sebastian Gishamer en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat LASK Linz en Austria Wien elkaar treffen in de Tipico Bundesliga.

Resultaat Aantal
Winst LASK Linz 0
Winst Austria Wien 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel LASK Linz op een 2e positie staat, terwijl we Austria Wien terugvinden op de 4e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
LASK Linz - Austria Wien Opstelling LASK Linz Opstelling Austria Wien Live LASK Linz - Austria Wien Live LASK Linz - Austria Wien kijken LASK Linz - Austria Wien kijken Live LASK Linz - Austria Wien stream LASK Linz - Austria Wien Fox Sports Nabeschouwing LASK Linz - Austria Wien Uitslag LASK Linz - Austria Wien Statistieken LASK Linz - Austria Wien Tipico Bundesliga 2018/2019 LASK Linz - Austria Wien wedden LASK Linz - Austria Wien gokken LASK Linz - Austria Wien Unibet