Nabeschouwing Rapid Wien - Salzburg (2-0) || Tipico Bundesliga 2023/2024

Zondag 5 mei 2024 - 17:00 uur

In de Tipico Bundesliga 2023/2024 neemt Rapid Wien het zondag 5 mei 2024 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Salzburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Stadion in Wien.

Via de Rapid Wien - Salzburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rapid Wien - Salzburg (2-0)

Het Tipico Bundesliga duel tussen Rapid Wien en Salzburg is onder leiding van scheidsrechter Chiristian-Petru Ciochirca geëindigd in een 2-0 overwinning voor Rapid Wien. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 51 minuten. Marco Grüll maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Rapid Vienna vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Rapid Vienna vergrootte in de 73e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Guido Burgstaller   op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Rapid Wien.

LIVE Rapid Wien - Salzburg 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rapid Wien - Salzburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor Leopold Querfeld Rapid Vienna
46' Wissel Salzburg Wissel Amankwah Forson voor Luka Sucic Salzburg
49' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor Oscar Gloukh Salzburg
51' Penalty Rapid Vienna Penalty Marco Grüll Rapid Vienna 1-0
59' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor Thorsten Schick Rapid Vienna
65' Wissel Salzburg Wissel Sékou Koïta voor Mamady Diambou Salzburg
65' Wissel Salzburg Wissel Roko Simic voor Dorgeles Nene Salzburg
73' Doelpunt Rapid Vienna Doelpunt Guido Burgstaller   met assist van Fally Mayulu Rapid Vienna 2-0
75' Guido Burgstaller   Rapid Vienna
78' Wissel Salzburg Wissel Lucas Gourna-Douath voor Mads Bidstrup  Salzburg
81' Wissel Rapid Vienna Wissel D. Vincze voor Thorsten Schick Rapid Vienna
85' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor Maximilian Hofmann Rapid Vienna
96' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor Strahinja Pavlovic Salzburg
93' Wissel Rapid Vienna Wissel F. Dursun voor Fally Mayulu Rapid Vienna
97' Wissel Rapid Vienna Wissel D. Kaygin voor Matthias Seidl Rapid Vienna
97' Wissel Rapid Vienna Wissel J. Živković voor Guido Burgstaller   Rapid Vienna
Video hoogtepunten en samenvatting Rapid Wien - Salzburg
Opstellingen Rapid Wien - Salzburg
De opstellingen van Rapid Wien en Salzburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rapid Wien gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Salzburg zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.