Nabeschouwing Ajax - Atalanta (0-1) || Champions League 2020/2021

Woensdag 9 december 2020 - 18:55 uur

In de Champions League 2020/2021 neemt Ajax het woensdag 9 december 2020 om 18:55 uur in eigen huis op tegen Atalanta. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Atalanta live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Atalanta (0-1)

Het Champions League duel tussen Ajax en Atalanta is onder leiding van scheidsrechter Carlos del Cerro Grande geëindigd in een 0-1 overwinning voor Atalanta. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor R. Gravenberch van Ajax. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 79e minuut het veld moest verlaten. Op de eerste goal van de wedstrijd moest uiteindelijk behoorlijk lang gewacht worden, want pas na 85 minuten was het L. Muriel die Atalanta op een 0-1 voorsprong zette. Dit was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, want beide ploegen wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Carlos del Cerro Grande, waardoor Atalanta de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

LIVE Ajax - Atalanta 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Atalanta teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Gele kaart Ajax Gele kaart voor R. Gravenberch Ajax
46' Wissel Ajax Wissel Q. Promes voor B. Brobbey Ajax
52' Gele kaart Ajax Gele kaart voor N. Tagliafico Ajax
60' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor H. Hateboer Atalanta
63' Wissel Ajax Wissel K. Huntelaar voor N. Tagliafico Ajax
63' Wissel Ajax Wissel J. Ekkelenkamp voor Z. Labyad Ajax
79' Wissel Atalanta Wissel L. Muriel voor D. Zapata Atalanta
79' Wissel Atalanta Wissel J. Palomino voor R. Gosens Atalanta
79' Tweede gele kaart Ajax Tweede gele kaart voor R. Gravenberch Ajax
82' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor R. Freuler Atalanta
85' Doelpunt Atalanta Doelpunt L. Muriel met assist van R. Freuler Atalanta 0-1
92' Wissel Ajax Wissel J. Timber voor L. Martinez Ajax
96' Wissel Ajax Wissel E. Alvarez voor J. Timber Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Atalanta
Opstellingen Ajax - Atalanta

Voorbeschouwing Ajax - Atalanta

Ajax en Atalanta spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Carlos del Cerro Grande en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en Atalanta in de Champions League vond plaats op 27 oktober 2020 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.

Winst Ajax 0
Winst Atalanta 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 3e positie staat, terwijl we Atalanta terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.