Nabeschouwing Ajax - Midtjylland (3-1) || Champions League 2020/2021

Woensdag 25 november 2020 - 21:00 uur

In de Champions League 2020/2021 neemt Ajax het woensdag 25 november 2020 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Midtjylland. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Midtjylland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Midtjylland (3-1)

Het Champions League duel tussen Ajax en Midtjylland is onder leiding van scheidsrechter Sergey Karasev geëindigd in een 3-1 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 47e minuut door R. Gravenberch, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. Ajax vergrootte in de 49e minuut de voorsprong nadat het via een goal van N. Mazraoui op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 66e minuut volgde een derde treffer van Ajax, waarmee D. Neres zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

A. Mabil zette Midtjylland even later op 3-1 nadat hij een door scheidsrechter Sergey Karasev toegekende penalty wist te benutten. In de 91e minuut werd E. Sviatchenko van Midtjylland met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Midtjylland met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Ajax.

LIVE Ajax - Midtjylland 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Midtjylland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Wissel Midtjylland Wissel J. Andersson voor Paulinho Midtjylland
40' Gele kaart Ajax Gele kaart voor D. Neres Ajax
43' Gele kaart Midtjylland Gele kaart voor N. Madsen Midtjylland
47' Doelpunt Ajax Doelpunt R. Gravenberch met assist van D. Tadic Ajax 1-0
49' Doelpunt Ajax Doelpunt N. Mazraoui met assist van D. Tadic Ajax 2-0
66' Wissel Ajax Wissel E. Alvarez voor D. Klaassen Ajax
66' Wissel Ajax Wissel L. Martinez voor D. Blind Ajax
66' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Neres met assist van L. Traore Ajax 3-0
69' Wissel Midtjylland Wissel B. Kraev voor S. Kaba Midtjylland
69' Wissel Midtjylland Wissel M. Anderson voor N. Madsen Midtjylland
80' Penalty Midtjylland Penalty A. Mabil Midtjylland 3-1
81' Wissel Midtjylland Wissel L. Pfeiffer voor P. Sisto Midtjylland
82' Wissel Ajax Wissel S. Klaiber voor N. Mazraoui Ajax
82' Wissel Midtjylland Wissel G. Isaksen voor A. Dreyer Midtjylland
82' Wissel Ajax Wissel Q. Promes voor Z. Labyad Ajax
91' Rode kaart Midtjylland Rode kaart voor E. Sviatchenko Midtjylland
93' Wissel Ajax Wissel J. Ekkelenkamp voor D. Neres Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Midtjylland
Opstellingen Ajax - Midtjylland
De opstellingen van Ajax en Midtjylland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Midtjylland zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Brian Priske Pedersen
Voorbeschouwing Ajax - Midtjylland

Ajax en Midtjylland spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sergey Karasev en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en Midtjylland in de Champions League vond plaats op 3 november 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Midtjylland slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Ajax 1
Winst Midtjylland 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 2e positie staat, terwijl we Midtjylland terugvinden op de 4e plaats.