Nabeschouwing AZ - Viktoria Pilsen (3-1) (na verlenging) || Champions League 2020/2021

Woensdag 26 augustus 2020 - 16:30 uur

In de Champions League 2020/2021 neemt AZ het woensdag 26 augustus 2020 om 16:30 uur in eigen huis op tegen Viktoria Pilsen. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - Viktoria Pilsen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - Viktoria Pilsen (3-1) (na verlenging)

Het Champions League duel tussen AZ en Viktoria Pilsen is onder leiding van scheidsrechter Luis Miguel Branco Godinho geëindigd in een 3-1 overwinning voor AZ. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 1-1 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het AZ dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 78e minuut door D. Limbersky, waarmee Viktoria Plzeň met 0-1 de leiding nam. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Een benutte penalty van T. Koopmeiners in de 95e minuut zorgde er even later voor dat AZ weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 98e minuut zette A. Gudmundsson zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee AZ de leiding in de wedstrijd nam.

Na 118 minuten werd de voorsprong voor AZ vergroot nadat A. Gudmundsson de 3-1 wist te scoren.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Luis Miguel Branco Godinho af en was het AZ die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 3-1 overwinning.

LIVE AZ - Viktoria Pilsen 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - Viktoria Pilsen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

52' Gele kaart Viktoria Plzeň Gele kaart voor L. Hejda Viktoria Plzeň
64' Wissel AZ Wissel A. Gudmundsson voor C. Stengs AZ
74' Wissel Viktoria Plzeň Wissel A. Ba Loua voor O. Mihalik Viktoria Plzeň
76' Wissel AZ Wissel R. Leeuwin voor R. Vlaar AZ
76' Gele kaart AZ Gele kaart voor R. Leeuwin AZ
78' Doelpunt Viktoria Plzeň Doelpunt D. Limbersky met assist van A. Cermak Viktoria Plzeň 0-1
80' Wissel AZ Wissel F. Druijf voor J. Clasie AZ
84' Gele kaart Viktoria Plzeň Gele kaart voor A. Hruska Viktoria Plzeň
87' Wissel Viktoria Plzeň Wissel J. Kovarik voor J. Kopic Viktoria Plzeň
93' Wissel Viktoria Plzeň Wissel L. Pernica voor J. Beauguel Viktoria Plzeň
95' Penalty AZ Penalty T. Koopmeiners AZ 1-1
93' Wissel AZ Wissel Y. Sugawara voor O. Idrissi AZ
98' Doelpunt AZ Doelpunt A. Gudmundsson met assist van F. Midtsjo AZ 2-1
105' Wissel Viktoria Plzeň Wissel M. Kacer voor L. Kalvach Viktoria Plzeň
106' Gele kaart AZ Gele kaart voor F. Druijf AZ
110' Gele kaart AZ Gele kaart voor M. Boadu AZ
111' Gele kaart Viktoria Plzeň Gele kaart voor A. Viktoria Plzeň
112' Gele kaart AZ Gele kaart voor O. Wijndal AZ
118' Doelpunt AZ Doelpunt A. Gudmundsson met assist van M. Boadu AZ 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - Viktoria Pilsen
Opstellingen AZ - Viktoria Pilsen
De opstellingen van AZ en Viktoria Pilsen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Viktoria Pilsen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.