Nabeschouwing Barcelona - Manchester City (4-0) || Champions League 2016/2017

Woensdag 19 oktober 2016 - 20:45 uur

In de Champions League 2016/2017 neemt Barcelona het woensdag 19 oktober 2016 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Manchester City. De wedstrijd wordt gespeeld in Spotify Camp Nou in Barcelona.

Via de Barcelona - Manchester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Manchester City (4-0)

Het Champions League duel tussen Barcelona en Manchester City is onder leiding van scheidsrechter Milorad Mazic geëindigd in een 4-0 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door L. Messi, waarmee FC Barcelona met 1-0 de leiding nam. In de 53e minuut moest C. Bravo van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Milorad Mazic een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Manchester City verder met een speler minder. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep FC Barcelona via een goal van L. Messi in de 61e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

In de 69e minuut volgde een derde treffer van FC Barcelona, waarmee L. Messi zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. In de 73e minuut moest FC Barcelona verder met een man minder, nadat J. Mathieu een tweede gele kaart kreeg. In de 89e minuut viel het vierde doelpunt voor FC Barcelona nadat Neymar de bal in het doel wist te werken.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Barcelona.

LIVE Barcelona - Manchester City 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Manchester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Wissel FC Barcelona Wissel L. Digne voor Jordi Alba FC Barcelona
17' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt L. Messi FC Barcelona 1-0
28' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor David Silva Manchester City
39' Wissel FC Barcelona Wissel J. Mathieu voor Piqué FC Barcelona
40' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor Fernandinho Manchester City
53' Rode kaart Manchester City Rode kaart voor C. Bravo Manchester City
57' Wissel Manchester City Wissel W. Caballero voor Nolito Manchester City
57' Wissel Manchester City Wissel G. Clichy voor P. Zabaleta Manchester City
61' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt L. Messi met assist van Iniesta FC Barcelona 2-0
69' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt L. Messi met assist van L. Suárez FC Barcelona 3-0
71' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor J. Mathieu FC Barcelona
73' Tweede gele kaart FC Barcelona Tweede gele kaart voor J. Mathieu FC Barcelona
79' Wissel Manchester City Wissel S. Agüero voor İ. Gündoğan Manchester City
80' Wissel FC Barcelona Wissel André Gomes voor Iniesta FC Barcelona
89' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Neymar met assist van L. Messi FC Barcelona 4-0
92' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor R. Sterling Manchester City
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Manchester City
Opstellingen Barcelona - Manchester City

Voorbeschouwing Barcelona - Manchester City

Barcelona en Manchester City spelen tegen elkaar in seizoen 2016/2017 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Milorad Mazic en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Barcelona en Manchester City in de Champions League vond plaats op 18 maart 2015 en dat duel eindigde in een overwinning voor Barcelona. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide ploegen is Barcelona favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Manchester City slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.