Nabeschouwing Basel - Arsenal (1-4) || Champions League 2016/2017

Dinsdag 6 december 2016 - 20:45 uur

In de Champions League 2016/2017 neemt Basel het dinsdag 6 december 2016 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Arsenal. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Jakob-Park in Basel.

Via de Basel - Arsenal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Basel - Arsenal (1-4)

Het Champions League duel tussen Basel en Arsenal is onder leiding van scheidsrechter Jorge de Sousa geëindigd in een 1-4 overwinning voor Arsenal. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door Lucas Pérez, waarmee Arsenal met 0-1 de leiding nam. Arsenal vergrootte in de 16e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Lucas Pérez op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 47e minuut volgde een derde treffer van Arsenal, waarmee Lucas Pérez zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Arsenal geen gas terug, waardoor in de 53e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van A. Iwobi. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 78e minuut wist S. Doumbia namens Basel de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jorge de Sousa en eindigde de wedstrijd dus met een 1-4 stand in het voordeel van Arsenal.

LIVE Basel - Arsenal 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Basel - Arsenal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Arsenal Doelpunt Lucas Pérez met assist van K. Gibbs Arsenal 0-1
16' Doelpunt Arsenal Doelpunt Lucas Pérez Arsenal 0-2
36' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor K. Gibbs Arsenal
47' Doelpunt Arsenal Doelpunt Lucas Pérez met assist van A. Sánchez Arsenal 0-3
53' Doelpunt Arsenal Doelpunt A. Iwobi met assist van M. Özil Arsenal 0-4
55' Wissel Basel Wissel S. Doumbia voor M. Delgado Basel
59' Wissel Basel Wissel D. Callà voor M. Elyounoussi Basel
66' Gele kaart Basel Gele kaart voor É. Álvarez Basel
70' Wissel Arsenal Wissel O. Giroud voor A. Ramsey Arsenal
70' Wissel Arsenal Wissel Mohamed Elneny voor A. Sánchez Arsenal
74' Wissel Basel Wissel L. Zuffi voor S. Dié Basel
74' Wissel Arsenal Wissel T. Walcott voor M. Özil Arsenal
78' Doelpunt Basel Doelpunt S. Doumbia met assist van M. Janko Basel 1-4
Video hoogtepunten en samenvatting Basel - Arsenal
Opstellingen Basel - Arsenal

Voorbeschouwing Basel - Arsenal

Basel en Arsenal spelen tegen elkaar in seizoen 2016/2017 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jorge de Sousa en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Basel en Arsenal in de Champions League vond plaats op 28 september 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Arsenal. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Arsenal favoriet. 1 keer wist de ploeg van Basel te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Basel. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.