Nabeschouwing Benfica - Borussia Dortmund (1-0) || Champions League 2016/2017

Dinsdag 14 februari 2017 - 20:45 uur

In de Champions League 2016/2017 neemt Benfica het dinsdag 14 februari 2017 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica (da Luz) (Lisboa) in Lisboa.

Via de Benfica - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Borussia Dortmund (1-0)

Het Champions League duel tussen Benfica en Borussia Dortmund is onder leiding van scheidsrechter Nicola Rizzoli geëindigd in een 1-0 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 48e minuut door K. Mitroglou, waarmee Benfica met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Borussia Dortmund dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Benfica uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Benfica - Borussia Dortmund 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel Benfica Wissel Filipe Augusto voor A. Carrillo Benfica
48' Doelpunt Benfica Doelpunt K. Mitroglou met assist van Luisão Benfica 1-0
62' Wissel Borussia Dortmund Wissel A. Schürrle voor P. Aubameyang Borussia Dortmund
63' Gele kaart Benfica Gele kaart voor L. Fejsa Benfica
67' Wissel Benfica Wissel F. Cervi voor Rafa Silva Benfica
74' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor M. Schmelzer Borussia Dortmund
75' Wissel Benfica Wissel R. Jiménez voor K. Mitroglou Benfica
82' Wissel Borussia Dortmund Wissel C. Pulisic voor Raphaël Guerreiro Borussia Dortmund
82' Wissel Borussia Dortmund Wissel G. Castro voor M. Reus Borussia Dortmund
84' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor C. Pulisic Borussia Dortmund
90' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor Bartra Borussia Dortmund
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Borussia Dortmund
Opstellingen Benfica - Borussia Dortmund

Voorbeschouwing Benfica - Borussia Dortmund

Benfica en Borussia Dortmund spelen tegen elkaar in seizoen 2016/2017 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nicola Rizzoli en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Benfica en Borussia Dortmund elkaar treffen in de Champions League.