Nabeschouwing Benfica - Napoli (1-2) || Champions League 2016/2017

Dinsdag 6 december 2016 - 20:45 uur

In de Champions League 2016/2017 neemt Benfica het dinsdag 6 december 2016 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Napoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica (da Luz) (Lisboa) in Lisboa.

Via de Benfica - Napoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Napoli (1-2)

Het Champions League duel tussen Benfica en Napoli is onder leiding van scheidsrechter Antonio Mateu geëindigd in een 1-2 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 60e minuut door José Callejón, waarmee Napoli met 0-1 de leiding nam. Napoli vergrootte in de 79e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Mertens op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 87e minuut wist Benfica de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via R. Jiménez. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Benfica kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Antonio Mateu, waardoor Napoli een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Benfica - Napoli 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Napoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Gele kaart Napoli Gele kaart voor K. Koulibaly Napoli
57' Wissel Benfica Wissel Rafa Silva voor Goncalo Guedes Benfica
57' Wissel Napoli Wissel D. Mertens voor M. Gabbiadini Napoli
60' Doelpunt Napoli Doelpunt José Callejón met assist van D. Mertens Napoli 0-1
68' Wissel Benfica Wissel A. Carrillo voor F. Cervi Benfica
72' Wissel Napoli Wissel P. Zieliński voor M. Hamšík Napoli
79' Doelpunt Napoli Doelpunt D. Mertens met assist van F. Ghoulam Napoli 0-2
80' Wissel Benfica Wissel K. Mitroglou voor E. Salvio Benfica
80' Wissel Napoli Wissel M. Rog voor L. Insigne Napoli
87' Doelpunt Benfica Doelpunt R. Jiménez Benfica 1-2
89' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Pizzi Benfica
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Napoli
Opstellingen Benfica - Napoli

Voorbeschouwing Benfica - Napoli

Benfica en Napoli spelen tegen elkaar in seizoen 2016/2017 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Antonio Mateu en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en Napoli in de Champions League vond plaats op 28 september 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Napoli favoriet. 1 keer wist de ploeg van Benfica te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Benfica. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.