Nabeschouwing Borussia Dortmund - Club Brugge (3-0) || Champions League 2020/2021

Dinsdag 24 november 2020 - 21:00 uur



In de Champions League 2020/2021 neemt Borussia Dortmund het dinsdag 24 november 2020 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Club Brugge. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Club Brugge live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Club Brugge (3-0)

Het Champions League duel tussen Borussia Dortmund en Club Brugge is onder leiding van scheidsrechter Ivan Kružliak geëindigd in een 3-0 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door E. Haaland, waarmee Borussia Dortmund met 1-0 de leiding nam. Borussia Dortmund vergrootte in de 45e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Sancho op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 60e minuut volgde een derde treffer van Borussia Dortmund, waarmee E. Haaland zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ivan Kružliak, waardoor Borussia Dortmund een 3-0 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Borussia Dortmund - Club Brugge
Goals
3
0
Balbezit
52%
48%
Gele kaarten
0
1
Schoten totaal
20
3
Schoten op doel
7
0
Aanvallen
124
91
Gevaarlijke aanvallen
73
42
Passes
595
548
Overtredingen
11
12
Buitenspel
1
2
Corners
9
0
Wissels
5
4
LIVE Borussia Dortmund - Club Brugge 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Club Brugge teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
18' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt E. Haaland met assist van J. Sancho Borussia Dortmund 1-0
45' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt J. Sancho Borussia Dortmund 2-0
52' Wissel Club Brugge Wissel M. Rits voor E. Balanta Club Brugge
60' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt E. Haaland Borussia Dortmund 3-0
66' Wissel Club Brugge Wissel Y. Badji voor M. Krmencik Club Brugge
71' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor M. Rits Club Brugge
72' Wissel Borussia Dortmund Wissel E. Can voor T. Delaney Borussia Dortmund
73' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Morey voor T. Meunier Borussia Dortmund
74' Wissel Club Brugge Wissel S. Schrijvers voor N. Lang Club Brugge
74' Wissel Club Brugge Wissel D. Okereke voor K. Diatta Club Brugge
80' Wissel Borussia Dortmund Wissel F. Passlack voor R. Guerreiro Borussia Dortmund
81' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Brandt voor G. Reyna Borussia Dortmund
81' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Reus voor E. Haaland Borussia Dortmund
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Club Brugge
Opstellingen Borussia Dortmund - Club Brugge
De opstellingen van Borussia Dortmund en Club Brugge zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Club Brugge zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Lucien Favre
Wissels Borussia Dortmund
# Speler Pos.
40 Stefan Drljača K
35 Marwin Hitz K
2 Mateu Jaume Morey Bauzà V
14 Nico Schulz V
26 Łukasz Piszczek V
8 Mahmoud Dahoud M
23 Emre Can M
28 Axel Witsel M
30 Felix Passlack M
19 Julian Brandt M
18 Youssoufa Moukoko A
11 Marco Reus A
Formatie 4-1-4-1
Coach Philippe Clement
Voorbeschouwing Borussia Dortmund - Club Brugge

Borussia Dortmund en Club Brugge spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ivan Kružliak en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Borussia Dortmund en Club Brugge in de Champions League vond plaats op 4 november 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Borussia Dortmund. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Borussia Dortmund favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Club Brugge slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Borussia Dortmund 2
Winst Club Brugge 0
Gelijkspel 1
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Borussia Dortmund op een 1e positie staat, terwijl we Club Brugge terugvinden op de 3e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Borussia Dortmund - Club Brugge Opstelling Borussia Dortmund Opstelling Club Brugge Live Borussia Dortmund - Club Brugge Live Borussia Dortmund - Club Brugge kijken Borussia Dortmund - Club Brugge kijken Live Borussia Dortmund - Club Brugge stream Borussia Dortmund - Club Brugge Fox Sports Nabeschouwing Borussia Dortmund - Club Brugge Uitslag Borussia Dortmund - Club Brugge Statistieken Borussia Dortmund - Club Brugge Champions League 2020/2021 Borussia Dortmund - Club Brugge wedden Borussia Dortmund - Club Brugge gokken Borussia Dortmund - Club Brugge Unibet