Nabeschouwing Borussia Dortmund - Legia Warszawa (8-4) || Champions League 2016/2017

Dinsdag 22 november 2016 - 20:45 uur

In de Champions League 2016/2017 neemt Borussia Dortmund het dinsdag 22 november 2016 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Legia Warszawa. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Legia Warszawa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Legia Warszawa (8-4)

Het Champions League duel tussen Borussia Dortmund en Legia Warszawa is onder leiding van scheidsrechter Martin Strombergsson geëindigd in een 8-4 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 5-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 8-4 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door A. Prijović, waarmee Legia Warszawa met 0-1 de leiding nam. Borussia Dortmund kwam in de 17e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Kagawa, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 18e minuut zette S. Kagawa zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Borussia Dortmund de leiding in de wedstrijd nam.

Na 20 minuten werd de voorsprong voor Borussia Dortmund vergroot nadat N. Şahin de 3-1 wist te scoren. In de 24e minuut kwam Legia Warszawa weer dichterbij, nadat A. Prijović de stand terug wist te brengen naar 3-2. In de 29e minuut was het O. Dembélé van Borussia Dortmund wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Het volgende doelpunt van Borussia Dortmund viel in de 32e minuut en betekende de 5-2. Het doelpunt kwam op naam van M. Reus. In de 52e minuut werd opnieuw gescoord, ditmaal door M. Reus van Borussia Dortmund die daarmee tekende voor de 6-2. In de 57e minuut en werd het 6-3 via M. Kucharczyk speler Legia Warszawa. Hiermee hield het nog steeds niet op. Uiteindelijk zouden er nog 3 doelpunten gemaakt worden in deze zeer productieve wedstrijd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Martin Strombergsson en eindigde de wedstrijd dus met een 8-4 stand in het voordeel van Borussia Dortmund.

LIVE Borussia Dortmund - Legia Warszawa 8-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Legia Warszawa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Legia Warszawa Doelpunt A. Prijović met assist van V. Odjidja-Ofoe Legia Warszawa 0-1
17' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt S. Kagawa met assist van O. Dembélé Borussia Dortmund 1-1
18' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt S. Kagawa met assist van O. Dembélé Borussia Dortmund 2-1
20' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt N. Şahin Borussia Dortmund 3-1
24' Doelpunt Legia Warszawa Doelpunt A. Prijović met assist van B. Bereszyński Legia Warszawa 3-2
29' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt O. Dembélé met assist van M. Reus Borussia Dortmund 4-2
32' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt M. Reus met assist van S. Kagawa Borussia Dortmund 5-2
52' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt M. Reus met assist van O. Dembélé Borussia Dortmund 6-2
55' Wissel Legia Warszawa Wissel T. Jodłowiec voor Guilherme Legia Warszawa
57' Doelpunt Legia Warszawa Doelpunt M. Kucharczyk met assist van M. Radović Legia Warszawa 6-3
61' Gele kaart Legia Warszawa Gele kaart voor V. Odjidja-Ofoe Legia Warszawa
62' Wissel Borussia Dortmund Wissel E. Durm voor Bartra Borussia Dortmund
63' Gele kaart Legia Warszawa Gele kaart voor M. Pazdan Legia Warszawa
69' Wissel Legia Warszawa Wissel M. Wieteska voor A. Prijović Legia Warszawa
70' Wissel Borussia Dortmund Wissel P. Aubameyang voor N. Şahin Borussia Dortmund
72' Wissel Borussia Dortmund Wissel A. Schürrle voor O. Dembélé Borussia Dortmund
75' Wissel Legia Warszawa Wissel N. Nikolics voor V. Odjidja-Ofoe Legia Warszawa
81' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt F. Passlack Borussia Dortmund 7-3
83' Doelpunt Legia Warszawa Doelpunt N. Nikolics met assist van M. Radović Legia Warszawa 7-4
88' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor M. Ginter Borussia Dortmund
92' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt M. Reus met assist van P. Aubameyang Borussia Dortmund 8-4
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Legia Warszawa
Opstellingen Borussia Dortmund - Legia Warszawa

Voorbeschouwing Borussia Dortmund - Legia Warszawa

Borussia Dortmund en Legia Warszawa spelen tegen elkaar in seizoen 2016/2017 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin Strombergsson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Borussia Dortmund en Legia Warszawa in de Champions League vond plaats op 14 september 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Borussia Dortmund. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Borussia Dortmund favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Legia Warszawa slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.