Nabeschouwing Borussia Dortmund - Sporting CP (1-0) || Champions League 2016/2017

Woensdag 2 november 2016 - 20:45 uur

In de Champions League 2016/2017 neemt Borussia Dortmund het woensdag 2 november 2016 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Sporting CP. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Sporting CP live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Sporting CP (1-0)

Het Champions League duel tussen Borussia Dortmund en Sporting CP is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 1-0 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door A. Ramos, waarmee Borussia Dortmund met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Borussia Dortmund dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Borussia Dortmund.

LIVE Borussia Dortmund - Sporting CP 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Sporting CP teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Rúben Semedo Sporting CP
12' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt A. Ramos met assist van M. Ginter Borussia Dortmund 1-0
20' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor L. Castaignos Sporting CP
46' Wissel Borussia Dortmund Wissel A. Schürrle voor O. Dembélé Borussia Dortmund
46' Wissel Sporting CP Wissel B. Dost voor L. Castaignos Sporting CP
58' Wissel Sporting CP Wissel Adrien Silva voor Bruno César Sporting CP
65' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor Raphaël Guerreiro Borussia Dortmund
69' Wissel Borussia Dortmund Wissel S. Rode voor M. Götze Borussia Dortmund
69' Wissel Borussia Dortmund Wissel Ł. Piszczek voor G. Castro Borussia Dortmund
75' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor M. Zeegelaar Sporting CP
78' Wissel Sporting CP Wissel L. Marković voor B. Ruiz Sporting CP
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Sporting CP
Opstellingen Borussia Dortmund - Sporting CP

Voorbeschouwing Borussia Dortmund - Sporting CP

Borussia Dortmund en Sporting CP spelen tegen elkaar in seizoen 2016/2017 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Borussia Dortmund en Sporting CP in de Champions League vond plaats op 18 oktober 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Borussia Dortmund. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Borussia Dortmund favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Sporting CP slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.