Nabeschouwing Club Brugge - Borussia Dortmund (0-3) || Champions League 2020/2021

Woensdag 4 november 2020 - 21:00 uur

In de Champions League 2020/2021 neemt Club Brugge het woensdag 4 november 2020 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Breydelstadion in Brugge.

Via de Club Brugge - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Club Brugge - Borussia Dortmund (0-3)

Het Champions League duel tussen Club Brugge en Borussia Dortmund is onder leiding van scheidsrechter Damir Skomina geëindigd in een 0-3 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door T. Hazard, waarmee Borussia Dortmund met 0-1 de leiding nam. Borussia Dortmund vergrootte in de 18e minuut de voorsprong nadat het via een goal van E. Haaland op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 32e minuut volgde een derde treffer van Borussia Dortmund, waarmee E. Haaland zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Na rust nam wat Borussia Dortmund gas terug. Hierdoor zou er in de tweede helft door beide ploegen uiteindelijk niet meer gescoord zou worden, ondanks een aantal kansen aan beide zijden.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Damir Skomina, waardoor Borussia Dortmund een 0-3 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Club Brugge - Borussia Dortmund 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Club Brugge - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt T. Hazard Borussia Dortmund 0-1
18' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt E. Haaland Borussia Dortmund 0-2
32' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt E. Haaland met assist van T. Meunier Borussia Dortmund 0-3
71' Wissel Club Brugge Wissel E. Balanta voor R. Vormer Club Brugge
72' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Reus voor J. Brandt Borussia Dortmund
72' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Bellingham voor T. Delaney Borussia Dortmund
76' Wissel Club Brugge Wissel C. de Ketelaere voor N. Lang Club Brugge
77' Wissel Borussia Dortmund Wissel F. Passlack voor G. Reyna Borussia Dortmund
84' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Morey voor T. Meunier Borussia Dortmund
85' Wissel Borussia Dortmund Wissel Reinier voor E. Haaland Borussia Dortmund
85' Wissel Club Brugge Wissel M. Krmencik voor E. Dennis Club Brugge
85' Wissel Club Brugge Wissel S. Schrijvers voor H. Vanaken Club Brugge
Video hoogtepunten en samenvatting Club Brugge - Borussia Dortmund
Opstellingen Club Brugge - Borussia Dortmund
De opstellingen van Club Brugge en Borussia Dortmund zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Club Brugge gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Borussia Dortmund zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Lucien Favre
Voorbeschouwing Club Brugge - Borussia Dortmund

Club Brugge en Borussia Dortmund spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Damir Skomina en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Club Brugge en Borussia Dortmund in de Champions League vond plaats op 28 november 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is Borussia Dortmund favoriet. 1 keer wist de ploeg van Club Brugge te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Club Brugge. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Club Brugge 0
Winst Borussia Dortmund 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Club Brugge op een 2e positie staat, terwijl we Borussia Dortmund terugvinden op de 3e plaats.