Nabeschouwing Gent - Rapid Wien (2-1) || Champions League 2020/2021

Dinsdag 15 september 2020 - 20:30 uur

In de Champions League 2020/2021 neemt Gent het dinsdag 15 september 2020 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Rapid Wien. De wedstrijd wordt gespeeld in GHELAMCO-arena in Gent.

Via de Gent - Rapid Wien live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gent - Rapid Wien (2-1)

Het Champions League duel tussen Gent en Rapid Wien is onder leiding van scheidsrechter Lars Christian Andreas Ekberg geëindigd in een 2-1 overwinning voor Gent. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 36e minuut door N. Dorsch, waarmee Gent met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 59e minuut voor dat Gent via R. Yaremchuk op 2-0 kwam te staan. In de 93e minuut wist Rapid Vienna de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Y. Demir. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Rapid Vienna kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lars Christian Andreas Ekberg, waardoor Gent een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Gent - Rapid Wien 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gent - Rapid Wien teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor M. Hofmann Rapid Vienna
22' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor K. Arase Rapid Vienna
36' Doelpunt Gent Doelpunt N. Dorsch met assist van S. Kums Gent 1-0
59' Penalty Gent Penalty R. Yaremchuk Gent 2-0
61' Wissel Gent Wissel R. Bezus voor G. Chakvetadze Gent
65' Wissel Gent Wissel V. Odjidja-Ofoe voor N. Dorsch Gent
73' Wissel Rapid Vienna Wissel Y. Demir voor K. Arase Rapid Vienna
86' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor T. Fountas Rapid Vienna
86' Wissel Rapid Vienna Wissel K. Kitagawa voor E. Kara Rapid Vienna
87' Wissel Rapid Vienna Wissel S. Grahovac voor D. Petrovic Rapid Vienna
89' Wissel Gent Wissel T. Kleindienst voor R. Yaremchuk Gent
91' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor Y. Demir Rapid Vienna
93' Doelpunt Rapid Vienna Doelpunt Y. Demir met assist van D. Ljubicic Rapid Vienna 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Gent - Rapid Wien
Opstellingen Gent - Rapid Wien
De opstellingen van Gent en Rapid Wien zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Gent gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Rapid Wien zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.