Nabeschouwing Juventus - Barcelona (0-2) || Champions League 2020/2021

Woensdag 28 oktober 2020 - 21:00 uur

In de Champions League 2020/2021 neemt Juventus het woensdag 28 oktober 2020 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Barcelona. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Stadium in Torino.

Via de Juventus - Barcelona live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Juventus - Barcelona (0-2)

Het Champions League duel tussen Juventus en Barcelona is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 0-2 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door O. Dembele, waarmee FC Barcelona met 0-1 de leiding nam. In de 85e minuut kreeg M. Demiral van Juventus voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Juventus de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Vlak voor tijd werd de stand 0-2 doordat L. Messi van FC Barcelona een penalty wist te benutten in de 91e minuut.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Barcelona.

LIVE Juventus - Barcelona 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Juventus - Barcelona teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt O. Dembele met assist van L. Messi FC Barcelona 0-1
15' VAR: Afgekeurd doelpunt Á. Morata Martín Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Á. Morata Martín Juventus
30' VAR: Afgekeurd doelpunt Á. Morata Martín Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Á. Morata Martín Juventus
48' Gele kaart Juventus Gele kaart voor D. Kulusevski Juventus
46' Wissel FC Barcelona Wissel S. Busquets voor R. Araujo FC Barcelona
55' VAR: Afgekeurd doelpunt Á. Morata Martín Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Á. Morata Martín Juventus
60' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor S. Roberto FC Barcelona
66' Wissel FC Barcelona Wissel A. Fati voor O. Dembele FC Barcelona
70' Gele kaart Juventus Gele kaart voor M. Demiral Juventus
74' Gele kaart Juventus Gele kaart voor J. Cuadrado Juventus
75' Wissel Juventus Wissel W. McKennie voor D. Kulusevski Juventus
79' Gele kaart Juventus Gele kaart voor A. Rabiot Juventus
83' Wissel Juventus Wissel Arthur voor R. Bentancur Juventus
83' Wissel Juventus Wissel F. Bernardeschi voor A. Rabiot Juventus
85' Tweede gele kaart Juventus Tweede gele kaart voor M. Demiral Juventus
89' Wissel FC Barcelona Wissel J. Firpo voor A. Griezmann FC Barcelona
91' Penalty FC Barcelona Penalty L. Messi FC Barcelona 0-2
92' Wissel FC Barcelona Wissel M. Braithwaite voor Pedri FC Barcelona
Video hoogtepunten en samenvatting Juventus - Barcelona
Opstellingen Juventus - Barcelona
De opstellingen van Juventus en Barcelona zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Juventus gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Barcelona zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Juventus - Barcelona

Juventus en Barcelona spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Juventus en Barcelona in de Champions League vond plaats op 22 november 2017 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide teams is Barcelona favoriet. 2 keer wist de ploeg van Juventus te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Juventus. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Juventus 1
Winst Barcelona 2
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Juventus op een 2e positie staat, terwijl we Barcelona terugvinden op de 1e plaats.