Nabeschouwing Legia Warszawa - Borussia Dortmund (0-6) || Champions League 2016/2017

Woensdag 14 september 2016 - 20:45 uur

In de Champions League 2016/2017 neemt Legia Warszawa het woensdag 14 september 2016 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in Pepsi Arena in Warszawa.

Via de Legia Warszawa - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Legia Warszawa - Borussia Dortmund (0-6)

Het Champions League duel tussen Legia Warszawa en Borussia Dortmund is onder leiding van scheidsrechter Sergei Karasev geëindigd in een 0-6 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-6 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door M. Götze, waarmee Borussia Dortmund met 0-1 de leiding nam. Borussia Dortmund vergrootte in de 15e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Papastathopoulos op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 17e minuut volgde een derde treffer van Borussia Dortmund, waarmee Bartra zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Borussia Dortmund geen gas terug, waardoor in de 51e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van Raphaël Guerreiro. De 0-5 voor Borussia Dortmund volgde even later in de 76e minuut nadat G. Castro namens zijn team opnieuw wist te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 87e minuut en kwam op naam te staan van Borussia Dortmund speler P. Aubameyang, die daarmee tekende voor de 0-6.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sergei Karasev bij een 0-6 eindstand in het voordeel van Borussia Dortmund, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

LIVE Legia Warszawa - Borussia Dortmund 0-6

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Legia Warszawa - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt M. Götze met assist van O. Dembélé Borussia Dortmund 0-1
15' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt S. Papastathopoulos met assist van Raphaël Guerreiro Borussia Dortmund 0-2
16' Gele kaart Legia Warszawa Gele kaart voor A. Malarz Legia Warszawa
17' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Bartra Borussia Dortmund 0-3
30' Gele kaart Legia Warszawa Gele kaart voor Guilherme Legia Warszawa
51' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Raphaël Guerreiro met assist van O. Dembélé Borussia Dortmund 0-4
61' Gele kaart Legia Warszawa Gele kaart voor B. Bereszyński Legia Warszawa
63' Wissel Legia Warszawa Wissel N. Nikolics voor A. Prijović Legia Warszawa
66' Wissel Legia Warszawa Wissel M. Aleksandrov voor V. Qazaishvili Legia Warszawa
74' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor M. Götze Borussia Dortmund
75' Wissel Legia Warszawa Wissel M. Radović voor T. Moulin Legia Warszawa
75' Wissel Borussia Dortmund Wissel E. Mor voor O. Dembélé Borussia Dortmund
75' Wissel Borussia Dortmund Wissel G. Castro voor M. Götze Borussia Dortmund
76' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt G. Castro met assist van C. Pulisic Borussia Dortmund 0-5
79' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Ginter voor J. Weigl Borussia Dortmund
87' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt P. Aubameyang met assist van G. Castro Borussia Dortmund 0-6
Video hoogtepunten en samenvatting Legia Warszawa - Borussia Dortmund
Opstellingen Legia Warszawa - Borussia Dortmund

Voorbeschouwing Legia Warszawa - Borussia Dortmund

Legia Warszawa en Borussia Dortmund spelen tegen elkaar in seizoen 2016/2017 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sergei Karasev en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Champions League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

Het is voor het eerst dat Legia Warszawa en Borussia Dortmund elkaar treffen in de Champions League.