Nabeschouwing Napoli - Benfica (4-2) || Champions League 2016/2017

Woensdag 28 september 2016 - 20:45 uur

In de Champions League 2016/2017 neemt Napoli het woensdag 28 september 2016 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Benfica. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Naples.

Via de Napoli - Benfica live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Benfica (4-2)

Het Champions League duel tussen Napoli en Benfica is onder leiding van scheidsrechter Felix Brych geëindigd in een 4-2 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door M. Hamšík, waarmee Napoli met 1-0 de leiding nam. Napoli vergrootte in de 51e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Mertens op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Napoli vervolgens op 3-0. Het was A. Milik die vanaf 11 meter wist te scoren in de 54e minuut.

Ook na de derde treffer nam Napoli geen gas terug, waardoor in de 58e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van D. Mertens. Na 70 minuten wist Benfica eindelijk iets terug te doen. Via een doelpunt van Goncalo Guedes bracht het de achterstand terug tot 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 86e minuut en kwam op naam te staan van Benfica speler E. Salvio, die daarmee tekende voor de 4-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Felix Brych bij een 4-2 eindstand in het voordeel van Napoli.

LIVE Napoli - Benfica 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Benfica teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Wissel Napoli Wissel N. Maksimović voor Albiol Napoli
20' Doelpunt Napoli Doelpunt M. Hamšík met assist van F. Ghoulam Napoli 1-0
50' Gele kaart Benfica Gele kaart voor L. López Benfica
51' Doelpunt Napoli Doelpunt D. Mertens Napoli 2-0
53' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Júlio César Benfica
54' Penalty Napoli Penalty A. Milik Napoli 3-0
56' Wissel Benfica Wissel E. Salvio voor André Horta Benfica
58' Doelpunt Napoli Doelpunt D. Mertens met assist van A. Milik Napoli 4-0
65' Gele kaart Benfica Gele kaart voor A. Carrillo Benfica
67' Wissel Benfica Wissel Goncalo Guedes voor A. Carrillo Benfica
70' Doelpunt Benfica Doelpunt Goncalo Guedes Benfica 4-1
70' Wissel Napoli Wissel L. Insigne voor José Callejón Napoli
77' Gele kaart Benfica Gele kaart voor L. Fejsa Benfica
82' Wissel Napoli Wissel E. Giaccherini voor D. Mertens Napoli
82' Wissel Benfica Wissel José Gomes voor L. Fejsa Benfica
86' Doelpunt Benfica Doelpunt E. Salvio met assist van André Almeida Benfica 4-2
87' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Pepe Reina Napoli
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Benfica
Opstellingen Napoli - Benfica

Voorbeschouwing Napoli - Benfica

Napoli en Benfica spelen tegen elkaar in seizoen 2016/2017 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Felix Brych en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Napoli en Benfica elkaar treffen in de Champions League.