Nabeschouwing Porto - Leicester City (5-0) || Champions League 2016/2017

Woensdag 7 december 2016 - 20:45 uur

In de Champions League 2016/2017 neemt Porto het woensdag 7 december 2016 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Leicester City. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Do Dragão in Porto.

Via de Porto - Leicester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Porto - Leicester City (5-0)

Het Champions League duel tussen Porto en Leicester City is onder leiding van scheidsrechter Felix Zwayer geëindigd in een 5-0 overwinning voor Porto. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door André Silva, waarmee Porto met 1-0 de leiding nam. Porto vergrootte in de 26e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Jesús Corona op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 44e minuut volgde een derde treffer van Porto, waarmee Y. Brahimi zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

André Silva zette Porto even later op 4-0 nadat hij een door scheidsrechter Felix Zwayer toegekende penalty wist te benutten. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Porto. Deze werd gescoord door Diogo Jota in de 77e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Felix Zwayer en eindigde de wedstrijd dus met een 5-0 stand in het voordeel van Porto.

LIVE Porto - Leicester City 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Porto - Leicester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Porto Doelpunt André Silva met assist van Jesús Corona Porto 1-0
26' Doelpunt Porto Doelpunt Jesús Corona met assist van Alex Telles Porto 2-0
38' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor B. Chilwell Leicester City
44' Doelpunt Porto Doelpunt Y. Brahimi met assist van M. Pereira Porto 3-0
46' Wissel Leicester City Wissel M. Albrighton voor J. Schlupp Leicester City
46' Wissel Leicester City Wissel L. Ulloa voor A. Musa Leicester City
64' Penalty Porto Penalty André Silva Porto 4-0
76' Wissel Porto Wissel Rúben Neves voor Danilo Pereira Porto
76' Wissel Porto Wissel H. Herrera voor Jesús Corona Porto
76' Wissel Leicester City Wissel H. Barnes voor D. Drinkwater Leicester City
77' Doelpunt Porto Doelpunt Diogo Jota met assist van André Silva Porto 5-0
78' Wissel Porto Wissel Rui Sousa voor André Silva Porto
Video hoogtepunten en samenvatting Porto - Leicester City
Opstellingen Porto - Leicester City

Voorbeschouwing Porto - Leicester City

Porto en Leicester City spelen tegen elkaar in seizoen 2016/2017 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Felix Zwayer en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Porto en Leicester City in de Champions League vond plaats op 27 september 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Leicester City. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Leicester City favoriet. 1 keer wist de ploeg van Porto te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Porto. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.