Nabeschouwing Real Madrid - Shakhtar Donetsk (2-3) || Champions League 2020/2021

Woensdag 21 oktober 2020 - 18:55 uur

In de Champions League 2020/2021 neemt Real Madrid het woensdag 21 oktober 2020 om 18:55 uur in eigen huis op tegen Shakhtar Donetsk. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Alfredo Di Stéfano in Madrid.

Via de Real Madrid - Shakhtar Donetsk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Real Madrid - Shakhtar Donetsk (2-3)

Het Champions League duel tussen Real Madrid en Shakhtar Donetsk is onder leiding van scheidsrechter Srđan Jovanović geëindigd in een 2-3 overwinning voor Shakhtar Donetsk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door Tete, waarmee Shakhtar Donetsk met 0-1 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van R. Varane zorgde ervoor dat Shakhtar Donetsk op 0-2 kwam te staan in de 33e minuut. In de 42e minuut volgde een derde treffer van Shakhtar Donetsk, waarmee M. Solomon zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 54 minuten deed L. Modric iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Real Madrid werd verkleind tot 1-3. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Real Madrid dat in de 59e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Junior Vinicius de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Srđan Jovanović en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Shakhtar Donetsk.

LIVE Real Madrid - Shakhtar Donetsk 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Real Madrid - Shakhtar Donetsk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor V. Korniienko Shakhtar Donetsk
29' Doelpunt Shakhtar Donetsk Doelpunt Tete met assist van V. Korniienko Shakhtar Donetsk 0-1
33' Eigen doelpunt Shakhtar Donetsk Eigen doelpunt R. Varane Shakhtar Donetsk 0-2
34' Gele kaart Real Madrid Gele kaart voor M. Asensio Real Madrid
42' Doelpunt Shakhtar Donetsk Doelpunt M. Solomon met assist van Tete Shakhtar Donetsk 0-3
46' Wissel Real Madrid Wissel K. Benzema voor Rodrygo Real Madrid
54' Doelpunt Real Madrid Doelpunt L. Modric met assist van Marcelo Real Madrid 1-3
59' Wissel Real Madrid Wissel Junior Vinicius voor L. Jovic Real Madrid
59' Doelpunt Real Madrid Doelpunt Junior Vinicius Real Madrid 2-3
70' Wissel Real Madrid Wissel T. Kroos voor L. Modric Real Madrid
83' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor V. Bondar Shakhtar Donetsk
86' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel H. Sudakov voor Dentinho Shakhtar Donetsk
87' Gele kaart Real Madrid Gele kaart voor E. Militao Real Madrid
92' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel Vitao voor M. Solomon Shakhtar Donetsk
92' VAR: Afgekeurd doelpunt F. Valverde Dipetta Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel F. Valverde Dipetta Real Madrid
94' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel B. Vyunnik voor M. Antonio Shakhtar Donetsk
Video hoogtepunten en samenvatting Real Madrid - Shakhtar Donetsk
Opstellingen Real Madrid - Shakhtar Donetsk
De opstellingen van Real Madrid en Shakhtar Donetsk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Real Madrid gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Shakhtar Donetsk zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Real Madrid - Shakhtar Donetsk

Real Madrid en Shakhtar Donetsk spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Srđan Jovanović en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Champions League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Real Madrid en Shakhtar Donetsk in de Champions League vond plaats op 25 november 2015 en dat duel eindigde in een overwinning voor Real Madrid. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Real Madrid favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Shakhtar Donetsk slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.