Nabeschouwing Sporting CP - Barcelona (2-5) || Champions League 2008/2009

Woensdag 26 november 2008 - 20:45 uur

In de Champions League 2008/2009 neemt Sporting CP het woensdag 26 november 2008 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Barcelona.

Via de Sporting CP - Barcelona live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting CP - Barcelona (2-5)

Het Champions League duel tussen Sporting CP en Barcelona is geëindigd in een 2-5 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 14e minuut dacht FC Barcelona op voorsprong te komen via een doelpunt van T. Henry. Helaas voor FC Barcelona werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 17e minuut was het FC Barcelona dat via Piqué dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. L. Messi dacht na 50 minuten te scoren voor FC Barcelona, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 65e minuut scoorde Sporting CP via Miguel Veloso, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 66 minuten spelen wist Sporting CP via Liédson de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 67e minuut scoorde Marco Caneira namens FC Barcelona. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. Na 71 minuten werd Rui Patrício van Sporting CP met een rode kaart naar de kleedkamer gestuurd, waardoor Sporting CP het restant van de wedstrijd met een man minder moest volbrengen. In de 73e minuut leek Bojan te scoren voor FC Barcelona, maar de scheidsrechter besloot het doelpunt af te keuren.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-5 eindstand.

Wedstrijdstatistieken Sporting CP - Barcelona
2
5
LIVE Sporting CP - Barcelona 2-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting CP - Barcelona teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt T. Henry met assist van L. Messi FC Barcelona
17' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Piqué FC Barcelona
33' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Busquets FC Barcelona
45' Wissel Sporting CP Wissel Derlei voor L. Romagnoli Sporting CP
45' Wissel FC Barcelona Wissel Bojan voor T. Henry FC Barcelona
50' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt L. Messi met assist van Dani Alves FC Barcelona
54' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Marco Caneira Sporting CP
57' Wissel FC Barcelona Wissel Pedro voor L. Messi FC Barcelona
63' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor R. Márquez FC Barcelona
65' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Miguel Veloso Sporting CP
66' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Liédson Sporting CP
67' Eigen doelpunt FC Barcelona Eigen doelpunt Marco Caneira FC Barcelona
71' Rode kaart Sporting CP Rode kaart voor Rui Patrício Sporting CP
73' Penalty FC Barcelona Penalty Bojan FC Barcelona
73' Wissel Sporting CP Wissel Tiago voor Yannick Djaló Sporting CP
74' Wissel FC Barcelona Wissel S. Keita voor Xavi FC Barcelona
79' Wissel Sporting CP Wissel Hélder Postiga voor Liédson Sporting CP
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting CP - Barcelona
Opstellingen Sporting CP - Barcelona

Voorbeschouwing Sporting CP - Barcelona

Sporting CP en Barcelona spelen tegen elkaar in seizoen 2008/2009 van de Champions League.

De vorige ontmoeting tussen Sporting CP en Barcelona in de Champions League vond plaats op 16 september 2008 en dat duel eindigde in een overwinning voor Barcelona. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Barcelona favoriet. 1 keer wist de ploeg van Sporting CP te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Sporting CP. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.