Nabeschouwing Leeds United - Norwich City (4-0) || Championship 2023/2024

Donderdag 16 mei 2024 - 21:00 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Leeds United het donderdag 16 mei 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Norwich City. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - Norwich City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - Norwich City (4-0)

Het Championship duel tussen Leeds United en Norwich City is onder leiding van scheidsrechter Jarred Gillett geëindigd in een 4-0 overwinning voor Leeds United. Na 45 minuten stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door Ilia Gruev, waarmee Leeds United met 1-0 de leiding nam. Leeds United vergrootte in de 20e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Joël Piroe op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 40e minuut volgde een derde treffer van Leeds United, waarmee G. Rutter zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Leeds United in de 68e minuut, nadat C. Summerville de 4-0 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Leeds United.

LIVE Leeds United - Norwich City 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - Norwich City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Leeds United Doelpunt Ilia Gruev Leeds United 1-0
20' Doelpunt Leeds United Doelpunt Joël Piroe met assist van W. Gnonto Leeds United 2-0
37' Gele kaart Norwich City Gele kaart voor J. Rowe Norwich City
40' Doelpunt Leeds United Doelpunt G. Rutter Leeds United 3-0
46' Wissel Norwich City Wissel Borja Sainz voor Josh Sargent Norwich City
54' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Ilia Gruev Leeds United
56' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor G. Rutter Leeds United
63' Wissel Norwich City Wissel Christian Fassnacht voor Dimitrios Giannoulis  Norwich City
63' Wissel Norwich City Wissel Sam McCallum voor Ben Gibson Norwich City
68' Doelpunt Leeds United Doelpunt C. Summerville met assist van Junior Firpo Leeds United 4-0
70' Wissel Leeds United Wissel Daniel James voor W. Gnonto Leeds United
74' Wissel Leeds United Wissel Mateo Joseph voor G. Rutter Leeds United
74' Wissel Leeds United Wissel Jaidon Anthony voor Joël Piroe Leeds United
74' Wissel Leeds United Wissel Connor Roberts voor C. Summerville Leeds United
81' Wissel Norwich City Wissel S. van Hooijdonk voor Ashley Barnes Norwich City
81' Wissel Norwich City Wissel J. Sørensen voor J. Rowe Norwich City
83' Wissel Leeds United Wissel L. Cooper voor Ilia Gruev Leeds United
91' Gele kaart Norwich City Gele kaart voor K. McLean Norwich City
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - Norwich City
Opstellingen Leeds United - Norwich City
De opstellingen van Leeds United en Norwich City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leeds United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Norwich City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Daniel Farke
Coach David Wagner
Voorbeschouwing Leeds United - Norwich City

Leeds United en Norwich City treffen elkaar in de e speelronde van de Championship van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jarred Gillett en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leeds United en Norwich City in de Championship vond plaats op 12 mei 2024 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 17 duels tussen beide ploegen is Leeds United favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Norwich City slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.