Nabeschouwing FC Dordrecht - Jong Ajax (2-5) || Eerste Divisie

Vrijdag 23 augustus 2019 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie neemt FC Dordrecht het vrijdag 23 augustus 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht.

Via de FC Dordrecht - Jong Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Dordrecht - Jong Ajax (2-5)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Dordrecht en Jong Ajax is onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax geëindigd in een 2-5 overwinning voor Jong Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door J. Schuurman, waarmee FC Dordrecht met 1-0 de leiding nam. Jong Ajax kwam in de 26e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van V. Jensen, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 33e minuut zette B. Kemper zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Jong Ajax de leiding in de wedstrijd nam.

Na 42 minuten werd de voorsprong voor Jong Ajax vergroot nadat N. Lang de 1-3 wist te scoren. In de 45e minuut kwam FC Dordrecht weer dichterbij, nadat R. Smith de stand terug wist te brengen naar 2-3. In de 73e minuut was het N. Kuhn van Jong Ajax wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 2-4 scoorde. Namens Jong Ajax mocht N. Lang in de 76e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 2-5.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Christiaan Bax en eindigde de wedstrijd dus met een 2-5 stand in het voordeel van Jong Ajax.

Wedstrijdstatistieken FC Dordrecht - Jong Ajax
Goals
2
5
Balbezit
33%
67%
Gele kaarten
1
2
Schoten totaal
10
16
Schoten op doel
5
8
Aanvallen
77
88
Gevaarlijke aanvallen
23
47
Corners
6
9
Wissels
3
3
LIVE FC Dordrecht - Jong Ajax 2-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Dordrecht - Jong Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
20' Doelpunt FC Dordrecht Doelpunt J. Schuurman met assist van P. Marques FC Dordrecht 1-0
23' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor D. de Wit Jong Ajax
24' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor F. de Abreu FC Dordrecht
26' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt V. Jensen Jong Ajax 1-1
33' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt B. Kemper met assist van D. de Wit Jong Ajax 1-2
42' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt N. Lang met assist van L. Traore Jong Ajax 1-3
44' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor J. Maduro Jong Ajax
45' Doelpunt FC Dordrecht Doelpunt R. Smith met assist van J. Cijntje FC Dordrecht 2-3
48' Wissel FC Dordrecht Wissel J. Vicario voor Z. Erkilinc FC Dordrecht
62' Wissel Jong Ajax Wissel K. Taylor voor J. Ekkelenkamp Jong Ajax
68' Wissel Jong Ajax Wissel N. Kuhn voor V. Jensen Jong Ajax
71' Wissel FC Dordrecht Wissel D. Green voor T. Kok FC Dordrecht
73' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt N. Kuhn Jong Ajax 2-4
76' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt N. Lang met assist van B. Kemper Jong Ajax 2-5
78' Wissel FC Dordrecht Wissel T. Schalekamp voor R. Smith FC Dordrecht
82' Wissel Jong Ajax Wissel B. Brobbey voor L. Traore Jong Ajax
Opstellingen FC Dordrecht - Jong Ajax
De opstellingen van FC Dordrecht en Jong Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Wissels Jong Ajax
# Speler Pos.
12 Issam El Maach K
15 Dean Solomons V
20 Alexis Méndez M
16 Quinten Maduro M
18 Kenneth Taylor M
17 Nicolas-Gerrit Kühn A
21 Leo Thethani A
19 Brian Brobbey A
Voorbeschouwing FC Dordrecht - Jong Ajax

FC Dordrecht en Jong Ajax treffen elkaar in de 3e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Christiaan Bax en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat FC Dordrecht en Jong Ajax elkaar treffen in de Eerste Divisie.

Resultaat Aantal
Winst FC Dordrecht 0
Winst Jong Ajax 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Dordrecht op een 20e positie staat, terwijl we Jong Ajax terugvinden op de 12e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
FC Dordrecht - Jong Ajax Opstelling FC Dordrecht Opstelling Jong Ajax Live FC Dordrecht - Jong Ajax Live FC Dordrecht - Jong Ajax kijken FC Dordrecht - Jong Ajax kijken Live FC Dordrecht - Jong Ajax stream FC Dordrecht - Jong Ajax Fox Sports Nabeschouwing FC Dordrecht - Jong Ajax Uitslag FC Dordrecht - Jong Ajax Statistieken FC Dordrecht - Jong Ajax Eerste Divisie 2019/2020 FC Dordrecht - Jong Ajax wedden FC Dordrecht - Jong Ajax gokken FC Dordrecht - Jong Ajax Unibet