Nabeschouwing FC Den Bosch - Roda JC (1-0) || Eerste Divisie 2021/2022

Vrijdag 29 april 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt FC Den Bosch het vrijdag 29 april 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Roda JC. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion De Vliert in Den Bosch.

Via de FC Den Bosch - Roda JC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Den Bosch - Roda JC (1-0)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Den Bosch en Roda JC is onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank geëindigd in een 1-0 overwinning voor FC Den Bosch. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 86e minuut door S. Ahannach, waarmee FC Den Bosch met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Roda JC dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Erwin Blank, waardoor FC Den Bosch de winst binnen sleepte dankzij een 1-0 overwinning.

LIVE FC Den Bosch - Roda JC 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Den Bosch - Roda JC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel S. Marzo voor P. Van Anholt Roda JC Kerkrade
63' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel D. Van Den Berg voor X. Emmers Roda JC Kerkrade
63' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel B. Bouchouari voor N. Vossebelt Roda JC Kerkrade
68' Wissel FC Den Bosch Wissel T. Hunte voor S. van Bakel FC Den Bosch
68' Wissel FC Den Bosch Wissel D. Halilovic voor K. Felida FC Den Bosch
79' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor B. Bouchouari Roda JC Kerkrade
79' Wissel FC Den Bosch Wissel R. Lejten voor N. de Groot FC Den Bosch
85' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel J. Takidine voor B. Limbombe Roda JC Kerkrade
85' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel J. Mpie voor R. Klaasen Roda JC Kerkrade
86' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt S. Ahannach met assist van T. Hunte FC Den Bosch 1-0
90' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor J. van der Winden FC Den Bosch
92' Wissel FC Den Bosch Wissel T. van Grunsven voor J. Cijntje FC Den Bosch
Video hoogtepunten en samenvatting FC Den Bosch - Roda JC
Opstellingen FC Den Bosch - Roda JC
De opstellingen van FC Den Bosch en Roda JC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Den Bosch gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Roda JC zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Jurgen Streppel
Voorbeschouwing FC Den Bosch - Roda JC

FC Den Bosch en Roda JC treffen elkaar in de 37e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Erwin Blank en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Den Bosch en Roda JC in de Eerste Divisie vond plaats op 10 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roda JC. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide ploegen is FC Den Bosch favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Roda JC slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Den Bosch 4
Winst Roda JC 3
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Den Bosch op een 11e positie staat, terwijl we Roda JC terugvinden op de 6e plaats.