Nabeschouwing FC Dordrecht - Willem II (1-1) || Eerste Divisie 2023/2024

Vrijdag 3 mei 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt FC Dordrecht het vrijdag 3 mei 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht.

Via de FC Dordrecht - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Dordrecht - Willem II (1-1)

De Eerste Divisie 2023/2024 wedstrijd tussen FC Dordrecht en Willem II geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door Shiloh t Zand, waarmee FC Dordrecht met 1-0 de leiding nam. Willem II kreeg via Jeredy Hilterman in de 73e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Jeroen Manschot de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Bartlomiej Smolarczyk dacht na 82 minuten te scoren voor Willem II, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

Met deze stand gingen beide teams de rust in. In de tweede helft scoorde Michael de Leeuw de gelijkmaker voor Willem II in de 93e minuut, waardoor beide teams weer op gelijke hoogte stonden.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE FC Dordrecht - Willem II 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Dordrecht - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor Tim Receveur FC Dordrecht
27' Doelpunt FC Dordrecht Doelpunt Shiloh t Zand met assist van Léo Seydoux FC Dordrecht 1-0
43' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor Shiloh t Zand FC Dordrecht
59' Wissel FC Dordrecht Wissel Jari Schuurman  voor Tim Receveur FC Dordrecht
59' Wissel FC Dordrecht Wissel Rocco Robert Shein voor Shiloh t Zand FC Dordrecht
63' Wissel Willem II Wissel Patrick Joosten voor Nick Doodeman Willem II
73' Penalty gemist Willem II Penalty gemist Jeredy Hilterman Jeredy Hilterman Willem II
73' Wissel Willem II Wissel Ruben Kluivert voor Willem II
73' Wissel Willem II Wissel Raffael Behounek voor Willem II
75' Wissel FC Dordrecht Wissel Max Svensson voor Amine Lachkar FC Dordrecht
75' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor Jeremy Bokila Thijs Oosting FC Dordrecht
75' Wissel FC Dordrecht Wissel Ilias Bronkhorst voor Dylan Mbayo FC Dordrecht
79' Wissel Willem II Wissel Ruben Kluivert voor Willem II
82' Doelpunt Willem II Doelpunt Bartlomiej Smolarczyk met assist van K. Osundina Willem II
88' Wissel Willem II Wissel Michael de Leeuw voor Ringo Meerveld Willem II
93' Doelpunt Willem II Doelpunt Michael de Leeuw met assist van Jeredy Hilterman Willem II 1-1
Video hoogtepunten en samenvatting FC Dordrecht - Willem II
Opstellingen FC Dordrecht - Willem II
De opstellingen van FC Dordrecht en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Dordrecht gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Willem II zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Michele Santoni
Coach Peter Maes
Voorbeschouwing FC Dordrecht - Willem II

FC Dordrecht en Willem II treffen elkaar in de 37e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jeroen Manschot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Dordrecht en Willem II in de Eerste Divisie vond plaats op 18 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Willem II. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide teams is Willem II favoriet. 4 keer wist de ploeg van FC Dordrecht te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor FC Dordrecht. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Dordrecht 1
Winst Willem II 4
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Dordrecht op een 4e positie staat, terwijl we Willem II terugvinden op de 1e plaats.