Nabeschouwing FC Emmen - Helmond Sport (3-0) || Eerste Divisie 2023/2024

Maandag 29 april 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt FC Emmen het maandag 29 april 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Helmond Sport. De wedstrijd wordt gespeeld in De Oude Meerdijk in Emmen.

Via de FC Emmen - Helmond Sport live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Emmen - Helmond Sport (3-0)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Emmen en Helmond Sport is onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal geëindigd in een 3-0 overwinning voor FC Emmen. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 10 minuten. Piotr Parzyszek maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee FC Emmen vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. FC Emmen vergrootte in de 68e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Patrick Brouwer op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 73e minuut volgde een derde treffer van FC Emmen, waarmee Vicente Besuijen zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Marc Nagtegaal, waardoor FC Emmen dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Emmen - Helmond Sport 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Emmen - Helmond Sport teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Penalty FC Emmen Penalty Piotr Parzyszek FC Emmen 1-0
28' Wissel FC Emmen Wissel Jorrit Smeets voor Ben Scholte FC Emmen
47' Gele kaart FC Emmen Gele kaart voor Maikel Kieftenbeld  FC Emmen
59' Wissel Helmond Sport Wissel M. Kreekels voor D. Schmidt Helmond Sport
59' Wissel Helmond Sport Wissel E. Ostrc voor M. Ludwig Helmond Sport
67' Wissel FC Emmen Wissel Patrick Brouwer voor Bradly van Hoeven FC Emmen
67' Wissel FC Emmen Wissel Joey Konings voor Piotr Parzyszek FC Emmen
68' Doelpunt FC Emmen Doelpunt Patrick Brouwer met assist van Jeff Hardeveld FC Emmen 2-0
73' Doelpunt FC Emmen Doelpunt Vicente Besuijen met assist van Jorrit Smeets FC Emmen 3-0
76' Wissel Helmond Sport Wissel H. Lorentzen voor J. Amuzu Helmond Sport
76' Wissel Helmond Sport Wissel Alvaro Marin voor A. van den Hurk Helmond Sport
84' Wissel Helmond Sport Wissel M. Mallahi voor M. Kaars Helmond Sport
87' Wissel FC Emmen Wissel Jorn Hekkert voor Jorrit Smeets FC Emmen
92' Gele kaart Helmond Sport Gele kaart voor B. van Vlerken Helmond Sport
Video hoogtepunten en samenvatting FC Emmen - Helmond Sport
Opstellingen FC Emmen - Helmond Sport
De opstellingen van FC Emmen en Helmond Sport zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Emmen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Helmond Sport zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Coach Alfons Arts
Voorbeschouwing FC Emmen - Helmond Sport

FC Emmen en Helmond Sport treffen elkaar in de 36e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marc Nagtegaal en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Emmen en Helmond Sport in de Eerste Divisie vond plaats op 24 november 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Emmen. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide teams is Helmond Sport favoriet. 13 keer wist de ploeg van FC Emmen te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor FC Emmen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Emmen 7
Winst Helmond Sport 13
Gelijkspel 8
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Emmen op een 10e positie staat, terwijl we Helmond Sport terugvinden op de 11e plaats.