Nabeschouwing SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen (3-1) || Eredivisie Vrouwen 2019/2020

Vrijdag 13 september 2019 - 19:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2019/2020 neemt SC Heerenveen het vrijdag 13 september 2019 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Alkmaar Vrouwen. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen (3-1)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen SC Heerenveen en Alkmaar Vrouwen is geëindigd in een 3-1 overwinning voor SC Heerenveen. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door T. Hoekstra, waarmee SC Heerenveen W met 1-0 de leiding nam. SC Heerenveen W vergrootte in de 24e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Casparij op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 57e minuut wist VV Alkmaar W de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via S. van der Plas.

Na 74 minuten werd de voorsprong voor SC Heerenveen W vergroot nadat L. Strik de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor SC Heerenveen.

LIVE SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt SC Heerenveen W Doelpunt T. Hoekstra SC Heerenveen W 1-0
24' Doelpunt SC Heerenveen W Doelpunt K. Casparij SC Heerenveen W 2-0
57' Doelpunt VV Alkmaar W Doelpunt S. van der Plas VV Alkmaar W 2-1
74' Doelpunt SC Heerenveen W Doelpunt L. Strik SC Heerenveen W 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen
Opstellingen SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen

Voorbeschouwing SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen

SC Heerenveen en Alkmaar Vrouwen treffen elkaar in de 3e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2019/2020.

De vorige ontmoeting tussen SC Heerenveen en Alkmaar Vrouwen in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 3 mei 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor SC Heerenveen. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is SC Heerenveen favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Alkmaar Vrouwen slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst SC Heerenveen 2
Winst Alkmaar Vrouwen 1
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SC Heerenveen op een 6e positie staat, terwijl we Alkmaar Vrouwen terugvinden op de 5e plaats.