Nabeschouwing AZ - De Graafschap (4-1) || Eredivisie 2015/2016

Zondag 1 mei 2016 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2015/2016 neemt AZ het zondag 1 mei 2016 om 14:30 uur in eigen huis op tegen De Graafschap. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - De Graafschap live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - De Graafschap (4-1)

Het Eredivisie duel tussen AZ en De Graafschap is geëindigd in een 4-1 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 7e minuut dacht De Graafschap op voorsprong te komen via een doelpunt van M. Diemers. Helaas voor De Graafschap werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 14e minuut was het AZ dat via V. Janssen dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. R. Haps dacht na 22 minuten te scoren voor AZ, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 40e minuut scoorde AZ via A. Jahanbakhsh, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 75 minuten spelen wist AZ via J. van Overeem de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 4-1 eindstand.

Wedstrijdstatistieken AZ - De Graafschap
4
1
LIVE AZ - De Graafschap 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - De Graafschap teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt De Graafschap Doelpunt M. Diemers De Graafschap
14' Penalty AZ Penalty V. Janssen AZ
22' Doelpunt AZ Doelpunt R. Haps met assist van J. van Overeem AZ
40' Doelpunt AZ Doelpunt A. Jahanbakhsh met assist van D. dos Santos AZ
61' Wissel AZ Wissel C. Ortiz voor M. Tankovic AZ
66' Wissel De Graafschap Wissel P. Parzyszek voor C. Peters De Graafschap
68' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor T. Cicek De Graafschap
70' Wissel De Graafschap Wissel Y. El Jebli voor D. Koolhof De Graafschap
75' Doelpunt AZ Doelpunt J. van Overeem met assist van A. Jahanbakhsh AZ
79' Wissel De Graafschap Wissel B. Straalman voor N. Will De Graafschap
80' Gele kaart AZ Gele kaart voor C. Ortiz AZ
83' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor R. Pröpper De Graafschap
87' Wissel AZ Wissel L. Garcia voor A. Jahanbakhsh AZ
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - De Graafschap
Opstellingen AZ - De Graafschap

Voorbeschouwing AZ - De Graafschap

AZ en De Graafschap treffen elkaar in de 33e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2015/2016.

De vorige ontmoeting tussen AZ en De Graafschap in de Eredivisie vond plaats op 12 september 2015 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide ploegen is AZ favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl De Graafschap slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.