Nabeschouwing SC Heerenveen - FC Groningen (1-2) || Eredivisie 2015/2016

Zondag 1 mei 2016 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2015/2016 neemt SC Heerenveen het zondag 1 mei 2016 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Groningen.

Via de SC Heerenveen - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - FC Groningen (1-2)

Het Eredivisie duel tussen SC Heerenveen en FC Groningen is geëindigd in een 1-2 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 20e minuut dacht SC Heerenveen op voorsprong te komen via een doelpunt van S. Larsson. Helaas voor SC Heerenveen werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 26e minuut was het FC Groningen dat via O. Idrissi dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. A. Rusnák dacht na 52 minuten te scoren voor FC Groningen, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 1-2 eindstand.

Wedstrijdstatistieken SC Heerenveen - FC Groningen
1
2
LIVE SC Heerenveen - FC Groningen 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt S. Larsson met assist van B. van den Boomen SC Heerenveen
26' Doelpunt FC Groningen Doelpunt O. Idrissi met assist van J. Bacuna FC Groningen
52' Doelpunt FC Groningen Doelpunt A. Rusnák met assist van Jesper Drost FC Groningen
58' Wissel SC Heerenveen Wissel M. Thorsby voor B. van den Boomen SC Heerenveen
59' Wissel SC Heerenveen Wissel L. Slagveer voor A. Zeneli SC Heerenveen
72' Wissel SC Heerenveen Wissel H. Veerman voor M. te Vrede SC Heerenveen
72' Wissel FC Groningen Wissel B. Linssen voor O. Idrissi FC Groningen
75' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor L. Bijker SC Heerenveen
79' Wissel FC Groningen Wissel D. Hoesen voor M. de Leeuw FC Groningen
87' Wissel FC Groningen Wissel K. Larsen voor H. Maduro FC Groningen
92' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor B. Linssen FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - FC Groningen
Opstellingen SC Heerenveen - FC Groningen

Voorbeschouwing SC Heerenveen - FC Groningen

SC Heerenveen en FC Groningen treffen elkaar in de 33e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2015/2016.

De vorige ontmoeting tussen SC Heerenveen en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 13 september 2015 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Groningen. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide ploegen is SC Heerenveen favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl FC Groningen slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.