Nabeschouwing Heracles - FC Groningen (5-1) (na verlenging) || Eredivisie 2015/2016

Zondag 15 mei 2016 - 12:30 uur

In de Eredivisie 2015/2016 neemt Heracles het zondag 15 mei 2016 om 12:30 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Polman Stadion in Almelo.

Via de Heracles - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Heracles - FC Groningen (5-1) (na verlenging)

Het Eredivisie duel tussen Heracles en FC Groningen is geëindigd in een 5-1 overwinning voor Heracles. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 2-1 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Heracles dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

In de 63e minuut dacht FC Groningen op voorsprong te komen via een doelpunt van A. Rusnák. Helaas voor FC Groningen werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 83e minuut was het Heracles Almelo dat via R. Zomer dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 2-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. P. Gladon dacht na 92 minuten te scoren voor Heracles Almelo, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 111e minuut scoorde Heracles Almelo via W. Weghorst, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 115 minuten spelen wist Heracles Almelo via B. Darri de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. Na 118 minuten werd K. Larsen van FC Groningen met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor het team met een man minder de resterende wedstrijd moest vervolgen. In de 119e minuut leek J. Pelupessy te scoren voor Heracles Almelo, maar helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd door de arbiter.

Aan het einde van de verlenging floot de scheidsrechter af en was het Heracles die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 5-1 overwinning.

Wedstrijdstatistieken Heracles - FC Groningen
5
1
LIVE Heracles - FC Groningen 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Heracles - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

38' Wissel FC Groningen Wissel M. de Leeuw voor A. Sørloth FC Groningen
39' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor M. de Leeuw FC Groningen
50' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor L. Burnet FC Groningen
54' Wissel FC Groningen Wissel S. Tibbling voor O. Idrissi FC Groningen
63' Doelpunt FC Groningen Doelpunt A. Rusnák met assist van S. Tibbling FC Groningen
72' Wissel Heracles Almelo Wissel T. Breukers voor J. Navrátil Heracles Almelo
72' Wissel Heracles Almelo Wissel P. Gladon voor I. Bel Hassani Heracles Almelo
78' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor H. Hateboer FC Groningen
82' Wissel FC Groningen Wissel B. Linssen voor A. Rusnák FC Groningen
83' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt R. Zomer met assist van T. Breukers Heracles Almelo
86' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor M. te Wierik Heracles Almelo
92' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt P. Gladon met assist van R. Gosens Heracles Almelo
108' Wissel Heracles Almelo Wissel P. van Ooijen voor T. Bruns Heracles Almelo
111' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt W. Weghorst met assist van P. Gladon Heracles Almelo
112' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor W. Weghorst Heracles Almelo
115' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt B. Darri Heracles Almelo
116' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor B. Darri Heracles Almelo
118' Rode kaart FC Groningen Rode kaart voor K. Larsen FC Groningen
119' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt J. Pelupessy met assist van B. Darri Heracles Almelo
Video hoogtepunten en samenvatting Heracles - FC Groningen
Opstellingen Heracles - FC Groningen

Voorbeschouwing Heracles - FC Groningen

Heracles en FC Groningen treffen elkaar in de e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2015/2016.

De vorige ontmoeting tussen Heracles en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 12 mei 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Groningen. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide teams is FC Groningen favoriet. 14 keer wist de ploeg van Heracles te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Heracles. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.