Nabeschouwing ADO Den Haag - FC Groningen (1-0) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 6 oktober 2018 - 18:30 uur



In de Eredivisie 2018/2019 neemt ADO Den Haag het zaterdag 6 oktober 2018 om 18:30 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Cars Jeans Stadion in Den Haag.

Via de ADO Den Haag - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing ADO Den Haag - FC Groningen (1-0)

Het Eredivisie duel tussen ADO Den Haag en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 1-0 overwinning voor ADO Den Haag. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door E. Hooi, waarmee ADO Den Haag met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van ADO Den Haag.

Wedstrijdstatistieken ADO Den Haag - FC Groningen
Goals
1
0
Balbezit
52%
48%
Gele kaarten
1
2
Schoten totaal
9
8
Schoten op doel
3
3
Aanvallen
119
92
Gevaarlijke aanvallen
53
44
Passes
430
345
Overtredingen
11
18
Buitenspel
1
3
Corners
6
5
Wissels
3
3
LIVE ADO Den Haag - FC Groningen 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd ADO Den Haag - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
32' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt E. Hooi met assist van A. El Khayati ADO Den Haag 1-0
56' Wissel FC Groningen Wissel M. Mahi voor A. Mendes Moreira FC Groningen
69' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor M. te Wierik FC Groningen
69' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor W. Kanon ADO Den Haag
73' Wissel FC Groningen Wissel D. van Kaam voor T. van de Looi FC Groningen
78' Wissel ADO Den Haag Wissel J. Goossens voor A. El Khayati ADO Den Haag
78' Wissel ADO Den Haag Wissel M. Lorenzen voor S. Becker ADO Den Haag
83' Wissel FC Groningen Wissel J. Pohl voor T. Handwerker FC Groningen
86' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor A. Hrustic FC Groningen
88' Wissel ADO Den Haag Wissel T. Goppel voor E. Hooi ADO Den Haag
Video hoogtepunten en samenvatting ADO Den Haag - FC Groningen
Opstellingen ADO Den Haag - FC Groningen
De opstellingen van ADO Den Haag en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat ADO Den Haag gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Alfons Groenendijk
Wissels ADO Den Haag
# Speler Pos.
18 Mike Havekotte K
22 Robert Zwinkels K
25 Robin Polley V
19 Shaquille Pinas V
20 Nick Kuipers V
11 John Goossens M
6 Donny Gorter M
30 Erik Falkenburg A
33 Melvyn Lorenzen A
26 Thijmen Goppel A
Formatie 4-3-3
Coach Danny Buijs
Wissels FC Groningen
# Speler Pos.
45 Pelle Boevink K
16 Kevin Begois K
42 Deyovaisio Zeefuik V
10 Mimoun Mahi M
6 Ludovit Reis M
11 Jannik Pohl A
58 Daniël van Kaam A
Voorbeschouwing ADO Den Haag - FC Groningen

ADO Den Haag en FC Groningen treffen elkaar in de 8e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Allard Lindhout en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen ADO Den Haag en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 11 februari 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide teams is FC Groningen favoriet. 15 keer wist de ploeg van ADO Den Haag te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor ADO Den Haag. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst ADO Den Haag 8
Winst FC Groningen 15
Gelijkspel 3
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel ADO Den Haag op een 11e positie staat, terwijl we FC Groningen terugvinden op de 17e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
ADO Den Haag - FC Groningen Opstelling ADO Den Haag Opstelling FC Groningen Live ADO Den Haag - FC Groningen Live ADO Den Haag - FC Groningen kijken ADO Den Haag - FC Groningen kijken Live ADO Den Haag - FC Groningen stream ADO Den Haag - FC Groningen Fox Sports Nabeschouwing ADO Den Haag - FC Groningen Uitslag ADO Den Haag - FC Groningen Statistieken ADO Den Haag - FC Groningen Eredivisie 2018/2019 ADO Den Haag - FC Groningen wedden ADO Den Haag - FC Groningen gokken ADO Den Haag - FC Groningen Unibet