Nabeschouwing ADO Den Haag - Feyenoord (2-2) || Eredivisie 2018/2019

Zondag 23 december 2018 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt ADO Den Haag het zondag 23 december 2018 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Feyenoord. De wedstrijd wordt gespeeld in Cars Jeans Stadion in Den Haag.

Via de ADO Den Haag - Feyenoord live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing ADO Den Haag - Feyenoord (2-2)

De Eredivisie 2018/2019 wedstrijd tussen ADO Den Haag en Feyenoord geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. ADO Den Haag kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van A. El Khayati. Feyenoord kwam in de 45e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Berghuis, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 68e minuut zette S. Larsson zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Feyenoord de leiding in de wedstrijd nam.

In de 74e minuut moest Feyenoord verder met een man minder, nadat B. Nieuwkoop een tweede gele kaart kreeg. In de 77e minuut werd de stand op 2-2 gezet na een benutte penalty van ADO Den Haag speler A. El Khayati.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE ADO Den Haag - Feyenoord 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd ADO Den Haag - Feyenoord teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor B. Nieuwkoop Feyenoord
4' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt A. El Khayati ADO Den Haag 1-0
43' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor S. Berghuis Feyenoord
45' Doelpunt Feyenoord Doelpunt S. Berghuis met assist van R. van Persie Feyenoord 1-1
68' Doelpunt Feyenoord Doelpunt S. Larsson met assist van C. Verdonk Feyenoord 1-2
70' Wissel Feyenoord Wissel O. Kökçü voor J. Toornstra Feyenoord
72' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor T. Beugelsdijk ADO Den Haag
74' Tweede gele kaart Feyenoord Tweede gele kaart voor B. Nieuwkoop Feyenoord
77' Penalty ADO Den Haag Penalty A. El Khayati ADO Den Haag 2-2
78' Wissel ADO Den Haag Wissel T. Goppel voor E. Falkenburg ADO Den Haag
78' Wissel ADO Den Haag Wissel Zhang Yuning voor M. Lorenzen ADO Den Haag
79' Wissel Feyenoord Wissel L. Geertruida voor R. van Persie Feyenoord
90' Wissel Feyenoord Wissel M. El Hankouri voor S. Larsson Feyenoord
94' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor Feyenoord
Video hoogtepunten en samenvatting ADO Den Haag - Feyenoord
Opstellingen ADO Den Haag - Feyenoord
De opstellingen van ADO Den Haag en Feyenoord zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat ADO Den Haag gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Feyenoord zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Alfons Groenendijk
Voorbeschouwing ADO Den Haag - Feyenoord

ADO Den Haag en Feyenoord treffen elkaar in de 17e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Blom en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen ADO Den Haag en Feyenoord in de Eredivisie vond plaats op 28 januari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Feyenoord. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide teams is Feyenoord favoriet. 13 keer wist de ploeg van ADO Den Haag te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor ADO Den Haag. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst ADO Den Haag 7
Winst Feyenoord 13
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel ADO Den Haag op een 11e positie staat, terwijl we Feyenoord terugvinden op de 3e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.