Nabeschouwing Ajax - Feyenoord (3-0) || Eredivisie 2018/2019

Zondag 28 oktober 2018 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt Ajax het zondag 28 oktober 2018 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Feyenoord. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Feyenoord live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Feyenoord (3-0)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en Feyenoord is onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers geëindigd in een 3-0 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor J. St. Juste in de 5e minuut, waardoor Feyenoord met een man minder kwam te staan. Een ongelukkig eigen doelpunt van J. Bijlow zorgde ervoor dat Ajax op 1-0 kwam te staan in de 22e minuut. In de 41e werd de voorsprong voor Ajax verdubbeld dankzij een doelpunt van H. Ziyech.

In de 80e minuut volgde een derde treffer van Ajax, waarmee D. Tadić zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Björn Kuipers, waardoor Ajax dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Ajax - Feyenoord 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Feyenoord teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor J. Toornstra Feyenoord
5' Rode kaart Feyenoord Rode kaart voor J. St. Juste Feyenoord
14' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor S. Berghuis Feyenoord
22' Eigen doelpunt Ajax Eigen doelpunt J. Bijlow Ajax 1-0
41' Doelpunt Ajax Doelpunt H. Ziyech met assist van L. Schöne Ajax 2-0
46' Wissel Ajax Wissel David Neres voor L. Schöne Ajax
46' Wissel Feyenoord Wissel B. Nieuwkoop voor R. van Persie Feyenoord
50' Gele kaart Ajax Gele kaart voor N. Mazraoui Ajax
64' Wissel Ajax Wissel K. Huntelaar voor K. Dolberg Ajax
66' Wissel Feyenoord Wissel S. Larsson voor J. Toornstra Feyenoord
80' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Tadić met assist van David Neres Ajax 3-0
82' Wissel Feyenoord Wissel D. Vente voor N. Jørgensen Feyenoord
86' Wissel Ajax Wissel D. de Wit voor D. van de Beek Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Feyenoord
Opstellingen Ajax - Feyenoord
De opstellingen van Ajax en Feyenoord zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Feyenoord zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Ajax - Feyenoord

Ajax en Feyenoord treffen elkaar in de 10e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Björn Kuipers en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en Feyenoord in de Eredivisie vond plaats op 21 januari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl Feyenoord slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Ajax 17
Winst Feyenoord 3
Gelijkspel 8
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 2e positie staat, terwijl we Feyenoord terugvinden op de 3e plaats.