Nabeschouwing AZ - Excelsior (2-1) || Eredivisie

Zaterdag 15 december 2018 - 19:45 uur

In de Eredivisie neemt AZ het zaterdag 15 december 2018 om 19:45 uur in eigen huis op tegen Excelsior. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - Excelsior live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - Excelsior (2-1)

Het Eredivisie duel tussen AZ en Excelsior is onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof geëindigd in een 2-1 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 30e minuut door D. Mahmudov, waarmee Excelsior met 0-1 de leiding nam. AZ kwam in de 39e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van G. Til, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 94e minuut zette B. Johnsen zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee AZ de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Martin van den Kerkhof, waardoor AZ dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken AZ - Excelsior
Goals
2
1
Balbezit
64%
36%
Gele kaarten
1
1
Schoten totaal
29
7
Schoten op doel
12
3
Aanvallen
141
80
Gevaarlijke aanvallen
95
15
Passes
535
308
Overtredingen
9
6
Corners
23
3
Wissels
1
2
LIVE AZ - Excelsior 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - Excelsior teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
30' Doelpunt Excelsior Doelpunt D. Mahmudov met assist van A. Messaoud Excelsior 0-1
39' Doelpunt AZ Doelpunt G. Til met assist van T. Ouwejan AZ 1-1
57' Gele kaart AZ Gele kaart voor T. Ouwejan AZ
71' Wissel Excelsior Wissel M. El Hamdaoui voor E. Ómarsson Excelsior
72' Wissel AZ Wissel B. Johnsen voor C. Stengs AZ
75' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor Jeffry Fortes Excelsior
86' Wissel Excelsior Wissel A. Hadouir voor A. Messaoud Excelsior
94' Doelpunt AZ Doelpunt B. Johnsen met assist van O. Idrissi AZ 2-1
Opstellingen AZ - Excelsior
De opstellingen van AZ en Excelsior zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Excelsior zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach John van den Brom
Formatie 4-3-3
Coach Adrie Poldervaart
Wissels Excelsior
# Speler Pos.
36 Wissel
36 Tuana Ozdemir Wissel
23 Maarten de Fockert K
5 Robin van der Meer V
2 Siebe Horemans V
4 Thomas Oude Kotte V
34 Mounir El Hamdaoui A
11 Jinty Caenepeel A
18 Marcus Edwards A
7 Anouar Hadouir A
Voorbeschouwing AZ - Excelsior

AZ en Excelsior treffen elkaar in de 16e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin van den Kerkhof en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat AZ en Excelsior elkaar treffen in de Eredivisie.

Resultaat Aantal
Winst AZ 0
Winst Excelsior 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AZ op een 6e positie staat, terwijl we Excelsior terugvinden op de 13e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
AZ - Excelsior Opstelling AZ Opstelling Excelsior Live AZ - Excelsior Live AZ - Excelsior kijken AZ - Excelsior kijken Live AZ - Excelsior stream AZ - Excelsior Fox Sports Nabeschouwing AZ - Excelsior Uitslag AZ - Excelsior Statistieken AZ - Excelsior Eredivisie 2018/2019 AZ - Excelsior wedden AZ - Excelsior gokken AZ - Excelsior Unibet