Nabeschouwing De Graafschap - SC Heerenveen (0-5) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 6 oktober 2018 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt De Graafschap het zaterdag 6 oktober 2018 om 20:45 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion De Vijverberg in Doetinchem.

Via de De Graafschap - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing De Graafschap - SC Heerenveen (0-5)

Het Eredivisie duel tussen De Graafschap en SC Heerenveen is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 0-5 overwinning voor SC Heerenveen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-4 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door S. Lammers, waarmee SC Heerenveen met 0-1 de leiding nam. SC Heerenveen vergrootte in de 28e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Lammers op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 36e minuut volgde een derde treffer van SC Heerenveen, waarmee M. Vlap zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam SC Heerenveen geen gas terug, waardoor in de 40e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van M. Vlap. In de 51e minuut werd E. Bakker van De Graafschap met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor SC Heerenveen met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen. De vijfde treffer van SC Heerenveen viel in de 88e minuut en kwam op naam te staan van J. Hornkamp.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Danny Desmond Makkelie bij een 0-5 eindstand in het voordeel van SC Heerenveen.

LIVE De Graafschap - SC Heerenveen 0-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd De Graafschap - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt S. Lammers met assist van S. Floranus SC Heerenveen 0-1
28' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt S. Lammers met assist van A. Zeneli SC Heerenveen 0-2
36' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt M. Vlap met assist van A. Zeneli SC Heerenveen 0-3
40' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt M. Vlap met assist van Y. Kobayashi SC Heerenveen 0-4
46' Wissel De Graafschap Wissel J. Vet voor J. Thomassen De Graafschap
51' Rode kaart De Graafschap Rode kaart voor E. Bakker De Graafschap
68' Wissel De Graafschap Wissel M. Hamdaoui voor S. Nijland De Graafschap
74' Wissel De Graafschap Wissel D. Burgzorg voor D. van Mieghem De Graafschap
74' Wissel SC Heerenveen Wissel R. Kongolo voor M. Thorsby SC Heerenveen
81' Wissel SC Heerenveen Wissel P. van Amersfoort voor M. Vlap SC Heerenveen
87' Wissel SC Heerenveen Wissel J. Hornkamp voor S. Lammers SC Heerenveen
88' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt J. Hornkamp met assist van A. Zeneli SC Heerenveen 0-5
Video hoogtepunten en samenvatting De Graafschap - SC Heerenveen
Opstellingen De Graafschap - SC Heerenveen
De opstellingen van De Graafschap en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat De Graafschap gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en SC Heerenveen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.