Nabeschouwing Excelsior - Ajax (1-7) || Eredivisie

Zondag 11 november 2018 - 14:30 uur

In de Eredivisie neemt Excelsior het zondag 11 november 2018 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - Ajax (1-7)

Het Eredivisie duel tussen Excelsior en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük geëindigd in een 1-7 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-7 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 31e minuut door D. van de Beek, waarmee Ajax met 0-1 de leiding nam. Ajax vergrootte in de 44e minuut de voorsprong nadat het via een goal van L. Schöne op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 48e minuut volgde een derde treffer van Ajax, waarmee D. van de Beek zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 52 minuten deed A. Messaoud iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Excelsior werd verkleind tot 1-3. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 58e minuut nadat K. Dolberg namens Ajax de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. In de 71e werkte J. Schouten de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 1-5 kwam te staan. Het volgende doelpunt van Ajax viel in de 79e minuut en betekende de 1-6. Het doelpunt kwam op naam van H. Ziyech. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Ajax. Het was David Neres die in de 87e minuut de stand op 1-7 zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Serdar Gözübüyük bij een 1-7 eindstand in het voordeel van Ajax.

Wedstrijdstatistieken Excelsior - Ajax
Goals
1
7
Balbezit
37%
63%
Gele kaarten
3
0
Schoten totaal
13
29
Schoten op doel
3
12
Aanvallen
67
128
Gevaarlijke aanvallen
33
64
Passes
337
558
Overtredingen
5
4
Buitenspel
0
2
Corners
2
15
Wissels
3
3
LIVE Excelsior - Ajax 1-7

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
25' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor Jeffry Fortes Excelsior
25' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor D. Haspolat Excelsior
31' Doelpunt Ajax Doelpunt D. van de Beek met assist van D. Tadić Ajax 0-1
43' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor H. Matthys Excelsior
44' Doelpunt Ajax Doelpunt L. Schöne Ajax 0-2
46' Wissel Ajax Wissel R. Kristensen voor N. Mazraoui Ajax
48' Doelpunt Ajax Doelpunt D. van de Beek met assist van R. Kristensen Ajax 0-3
52' Doelpunt Excelsior Doelpunt A. Messaoud met assist van E. Ómarsson Excelsior 1-3
58' Doelpunt Ajax Doelpunt K. Dolberg met assist van D. van de Beek Ajax 1-4
62' Wissel Ajax Wissel David Neres voor F. de Jong Ajax
71' Eigen doelpunt Ajax Eigen doelpunt J. Schouten Ajax 1-5
72' Wissel Excelsior Wissel M. Anderson voor R. Koolwijk Excelsior
74' Wissel Ajax Wissel K. Huntelaar voor D. Tadić Ajax
79' Doelpunt Ajax Doelpunt H. Ziyech met assist van N. Tagliafico Ajax 1-6
84' Wissel Excelsior Wissel R. van der Meer voor L. Burnet Excelsior
84' Wissel Excelsior Wissel D. Mahmudov voor A. Messaoud Excelsior
87' Doelpunt Ajax Doelpunt David Neres met assist van H. Ziyech Ajax 1-7
Opstellingen Excelsior - Ajax
De opstellingen van Excelsior en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-3-2-1 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Excelsior - Ajax

Excelsior en Ajax treffen elkaar in de 12e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Excelsior en Ajax elkaar treffen in de Eredivisie.

Resultaat Aantal
Winst Excelsior 0
Winst Ajax 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Excelsior op een 13e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Excelsior - Ajax Opstelling Excelsior Opstelling Ajax Live Excelsior - Ajax Live Excelsior - Ajax kijken Excelsior - Ajax kijken Live Excelsior - Ajax stream Excelsior - Ajax Fox Sports Nabeschouwing Excelsior - Ajax Uitslag Excelsior - Ajax Statistieken Excelsior - Ajax Eredivisie 2018/2019 Excelsior - Ajax wedden Excelsior - Ajax gokken Excelsior - Ajax Unibet