Nabeschouwing FC Groningen - FC Emmen (1-2) || Eredivisie

Zondag 16 december 2018 - 14:30 uur

In de Eredivisie neemt FC Groningen het zondag 16 december 2018 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Emmen. De wedstrijd wordt gespeeld in Hitachi Capital Mobility Stadium in Groningen.

Via de FC Groningen - FC Emmen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - FC Emmen (1-2)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en FC Emmen is onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers geëindigd in een 1-2 overwinning voor FC Emmen. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 87e minuut door M. Mahi, waarmee FC Groningen met 1-0 de leiding nam. FC Emmen kwam in de 88e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van N. Pedersen, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 93e minuut zette N. Pedersen zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee FC Emmen de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Björn Kuipers, waardoor FC Emmen dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken FC Groningen - FC Emmen
Goals
1
2
Balbezit
55%
45%
Gele kaarten
1
1
Schoten totaal
11
13
Schoten op doel
5
3
Aanvallen
130
83
Gevaarlijke aanvallen
68
36
Passes
443
356
Overtredingen
7
6
Buitenspel
4
3
Corners
5
6
Wissels
2
3
LIVE FC Groningen - FC Emmen 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - FC Emmen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
29' Gele kaart FC Emmen Gele kaart voor M. Chacón FC Emmen
65' Wissel FC Groningen Wissel M. Breij voor M. Cassierra FC Groningen
75' Wissel FC Emmen Wissel N. Pedersen voor J. Arias FC Emmen
79' Wissel FC Groningen Wissel A. Mendes Moreira voor D. Warmerdam FC Groningen
83' Wissel FC Emmen Wissel W. Marinus voor A. Bannink FC Emmen
87' Doelpunt FC Groningen Doelpunt M. Mahi met assist van A. Mendes Moreira FC Groningen 1-0
88' Doelpunt FC Emmen Doelpunt N. Pedersen met assist van N. Bakker FC Emmen 1-1
90' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor D. Zeefuik FC Groningen
92' Wissel FC Emmen Wissel G. Klok voor A. Jansen FC Emmen
93' Doelpunt FC Emmen Doelpunt N. Pedersen met assist van T. Siekman FC Emmen 1-2
Opstellingen FC Groningen - FC Emmen
De opstellingen van FC Groningen en FC Emmen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en FC Emmen zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 4-4-2
Coach Danny Buijs
Formatie 5-3-2
Coach Dick Lukkien
Voorbeschouwing FC Groningen - FC Emmen

FC Groningen en FC Emmen treffen elkaar in de 16e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Björn Kuipers en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat FC Groningen en FC Emmen elkaar treffen in de Eredivisie.

Resultaat Aantal
Winst FC Groningen 0
Winst FC Emmen 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Groningen op een 15e positie staat, terwijl we FC Emmen terugvinden op de 16e plaats.

Tags
FC Groningen - FC Emmen Opstelling FC Groningen Opstelling FC Emmen Live FC Groningen - FC Emmen Live FC Groningen - FC Emmen kijken FC Groningen - FC Emmen kijken Live FC Groningen - FC Emmen stream FC Groningen - FC Emmen Fox Sports Nabeschouwing FC Groningen - FC Emmen Uitslag FC Groningen - FC Emmen Statistieken FC Groningen - FC Emmen Eredivisie 2018/2019 FC Groningen - FC Emmen wedden FC Groningen - FC Emmen gokken FC Groningen - FC Emmen Unibet