Nabeschouwing FC Groningen - FC Utrecht (1-1) || Eredivisie 2018/2019

Zondag 30 september 2018 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt FC Groningen het zondag 30 september 2018 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Agroud Stadium in Groningen.

Via de FC Groningen - FC Utrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - FC Utrecht (1-1)

De Eredivisie 2018/2019 wedstrijd tussen FC Groningen en FC Utrecht geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door S. van de Streek, waarmee FC Utrecht met 0-1 de leiding nam. In de 66e minuut moest Simon Gustafson van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Bas Nijhuis een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest FC Utrecht verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte A. Mendes Moreira namens FC Groningen in de 76e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE FC Groningen - FC Utrecht 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - FC Utrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt S. van de Streek met assist van G. Kerk FC Utrecht 0-1
20' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor N. Gavory FC Utrecht
33' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor M. te Wierik FC Groningen
46' Wissel FC Groningen Wissel C. Antuna voor J. Pohl FC Groningen
65' Wissel FC Groningen Wissel A. Mendes Moreira voor M. Breij FC Groningen
66' Rode kaart FC Utrecht Rode kaart voor Simon Gustafson FC Utrecht
67' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor T. Letschert FC Utrecht
75' Wissel FC Groningen Wissel T. Freriks voor T. Handwerker FC Groningen
76' Doelpunt FC Groningen Doelpunt A. Mendes Moreira FC Groningen 1-1
79' Wissel FC Utrecht Wissel C. Dessers voor G. Kerk FC Utrecht
79' Wissel FC Utrecht Wissel M. van der Maarel voor S. van de Streek FC Utrecht
83' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor M. van der Maarel FC Utrecht
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - FC Utrecht
Opstellingen FC Groningen - FC Utrecht
De opstellingen van FC Groningen en FC Utrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en FC Utrecht zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.