Nabeschouwing FC Groningen - SC Heerenveen (2-0) || Eredivisie 2018/2019

Zondag 11 november 2018 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt FC Groningen het zondag 11 november 2018 om 12:15 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in Agroud Stadium in Groningen.

Via de FC Groningen - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - SC Heerenveen (2-0)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en SC Heerenveen is onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot geëindigd in een 2-0 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door D. Warmerdam, waarmee FC Groningen met 1-0 de leiding nam. FC Groningen vergrootte in de 38e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Doan op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van FC Groningen.

LIVE FC Groningen - SC Heerenveen 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor B. Rienstra SC Heerenveen
27' Doelpunt FC Groningen Doelpunt D. Warmerdam met assist van M. Mahi FC Groningen 1-0
38' Doelpunt FC Groningen Doelpunt R. Doan met assist van M. Mahi FC Groningen 2-0
56' Wissel SC Heerenveen Wissel M. van Bergen voor Y. Kobayashi SC Heerenveen
70' Wissel SC Heerenveen Wissel J. Hornkamp voor M. Vlap SC Heerenveen
74' Wissel FC Groningen Wissel J. Pohl voor M. Mahi FC Groningen
77' Wissel SC Heerenveen Wissel J. Bruijn voor R. Kongolo SC Heerenveen
79' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor M. Thorsby SC Heerenveen
85' Wissel FC Groningen Wissel A. Hrustic voor M. Cassierra FC Groningen
86' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor A. Hrustic FC Groningen
94' Wissel FC Groningen Wissel T. van de Looi voor R. Doan FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - SC Heerenveen
Opstellingen FC Groningen - SC Heerenveen
De opstellingen van FC Groningen en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en SC Heerenveen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing FC Groningen - SC Heerenveen

FC Groningen en SC Heerenveen treffen elkaar in de 12e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jeroen Manschot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Groningen en SC Heerenveen in de Eredivisie vond plaats op 8 april 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide teams is SC Heerenveen favoriet. 13 keer wist de ploeg van FC Groningen te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor FC Groningen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Groningen 8
Winst SC Heerenveen 13
Gelijkspel 5
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Groningen op een 18e positie staat, terwijl we SC Heerenveen terugvinden op de 9e plaats.