Nabeschouwing FC Utrecht - Feyenoord (3-2) || Eredivisie

Zondag 31 maart 2019 - 14:30 uur

In de Eredivisie neemt FC Utrecht het zondag 31 maart 2019 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Feyenoord. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - Feyenoord live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - Feyenoord (3-2)

Het Eredivisie duel tussen FC Utrecht en Feyenoord is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük geëindigd in een 3-2 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 33e minuut door U. Emanuelson, waarmee FC Utrecht met 1-0 de leiding nam. FC Utrecht vergrootte in de 60e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. van de Streek op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 64e minuut wist Feyenoord de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via S. Larsson.

Na 75 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat R. van Persie de 2-2 maakte voor Feyenoord. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk FC Utrecht dat in de 95e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat T. Letschert de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Serdar Gözübüyük bij een 3-2 eindstand in het voordeel van FC Utrecht.

Wedstrijdstatistieken FC Utrecht - Feyenoord
Goals
3
2
Balbezit
42%
58%
Schoten totaal
12
15
Schoten op doel
5
4
Aanvallen
107
130
Gevaarlijke aanvallen
42
58
Passes
353
482
Overtredingen
11
11
Buitenspel
1
1
Corners
4
5
Wissels
3
3
LIVE FC Utrecht - Feyenoord 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - Feyenoord teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
33' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt U. Emanuelson FC Utrecht 1-0
60' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt S. van de Streek met assist van J. Bahebeck FC Utrecht 2-0
63' Wissel Feyenoord Wissel S. Berghuis voor Eric Botteghin Feyenoord
64' Doelpunt Feyenoord Doelpunt S. Larsson met assist van T. Vilhena Feyenoord 2-1
75' Doelpunt Feyenoord Doelpunt R. van Persie Feyenoord 2-2
76' Wissel FC Utrecht Wissel M. Kramer voor J. Bahebeck FC Utrecht
79' Wissel FC Utrecht Wissel R. Strieder voor U. Emanuelson FC Utrecht
83' Wissel Feyenoord Wissel Y. Ayoub voor J. Clasie Feyenoord
88' Wissel Feyenoord Wissel C. Verdonk voor J. Toornstra Feyenoord
88' Wissel FC Utrecht Wissel N. Venema voor G. Kerk FC Utrecht
95' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt T. Letschert FC Utrecht 3-2
Opstellingen FC Utrecht - Feyenoord
De opstellingen van FC Utrecht en Feyenoord zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Feyenoord zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Dick Advocaat
Wissels FC Utrecht
# Speler Pos.
16 Nick Marsman K
2 Mark van der Maarel V
5 Leon Guwara V
6 Rico Strieder M
26 Othman Boussaid M
30 Michiel Kramer A
29 Nick Venema A
27 Lukas Görtler A
Voorbeschouwing FC Utrecht - Feyenoord

FC Utrecht en Feyenoord treffen elkaar in de 27e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat FC Utrecht en Feyenoord elkaar treffen in de Eredivisie.

Resultaat Aantal
Winst FC Utrecht 0
Winst Feyenoord 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Utrecht op een 7e positie staat, terwijl we Feyenoord terugvinden op de 4e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
FC Utrecht - Feyenoord Opstelling FC Utrecht Opstelling Feyenoord Live FC Utrecht - Feyenoord Live FC Utrecht - Feyenoord kijken FC Utrecht - Feyenoord kijken Live FC Utrecht - Feyenoord stream FC Utrecht - Feyenoord Fox Sports Nabeschouwing FC Utrecht - Feyenoord Uitslag FC Utrecht - Feyenoord Statistieken FC Utrecht - Feyenoord Eredivisie 2018/2019 FC Utrecht - Feyenoord wedden FC Utrecht - Feyenoord gokken FC Utrecht - Feyenoord Unibet