Nabeschouwing FC Utrecht - Fortuna Sittard (2-1) || Eredivisie

Woensdag 24 april 2019 - 19:45 uur

In de Eredivisie neemt FC Utrecht het woensdag 24 april 2019 om 19:45 uur in eigen huis op tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - Fortuna Sittard live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - Fortuna Sittard (2-1)

Het Eredivisie duel tussen FC Utrecht en Fortuna Sittard is onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf geëindigd in een 2-1 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Utrecht kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van G. Kerk. Fortuna Sittard kwam in de 44e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Balić, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 68e minuut zette G. Kerk zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee FC Utrecht de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Edwin van de Graaf, waardoor FC Utrecht dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken FC Utrecht - Fortuna Sittard
Goals
2
1
Balbezit
57%
43%
Gele kaarten
0
2
Schoten totaal
23
16
Schoten op doel
6
3
Aanvallen
103
102
Gevaarlijke aanvallen
59
44
Passes
436
342
Overtredingen
11
10
Buitenspel
2
0
Corners
11
4
Wissels
3
3
LIVE FC Utrecht - Fortuna Sittard 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - Fortuna Sittard teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
4' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt G. Kerk met assist van N. Gavory FC Utrecht 1-0
41' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor K. Heerings Fortuna Sittard
44' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt A. Balić met assist van M. Diemers Fortuna Sittard 1-1
65' Wissel FC Utrecht Wissel J. Bahebeck voor R. Bazoer FC Utrecht
68' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt G. Kerk FC Utrecht 2-1
70' Wissel Fortuna Sittard Wissel A. Ciss voor J. Smeets Fortuna Sittard
77' Wissel FC Utrecht Wissel L. Görtler voor S. van de Streek FC Utrecht
78' Wissel Fortuna Sittard Wissel L. Hutten voor M. Diemers Fortuna Sittard
87' Wissel Fortuna Sittard Wissel Lisandro Semedo voor Mica Pinto Fortuna Sittard
90' Wissel FC Utrecht Wissel C. Dessers voor N. Venema FC Utrecht
Opstellingen FC Utrecht - Fortuna Sittard
De opstellingen van FC Utrecht en Fortuna Sittard zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Fortuna Sittard zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Dick Advocaat
Formatie 4-3-3
Coach René Eijer
Voorbeschouwing FC Utrecht - Fortuna Sittard

FC Utrecht en Fortuna Sittard treffen elkaar in de 32e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Edwin van de Graaf en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat FC Utrecht en Fortuna Sittard elkaar treffen in de Eredivisie.

Resultaat Aantal
Winst FC Utrecht 0
Winst Fortuna Sittard 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Utrecht op een 7e positie staat, terwijl we Fortuna Sittard terugvinden op de 14e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is regenachtig.

Tags
FC Utrecht - Fortuna Sittard Opstelling FC Utrecht Opstelling Fortuna Sittard Live FC Utrecht - Fortuna Sittard Live FC Utrecht - Fortuna Sittard kijken FC Utrecht - Fortuna Sittard kijken Live FC Utrecht - Fortuna Sittard stream FC Utrecht - Fortuna Sittard Fox Sports Nabeschouwing FC Utrecht - Fortuna Sittard Uitslag FC Utrecht - Fortuna Sittard Statistieken FC Utrecht - Fortuna Sittard Eredivisie 2018/2019 FC Utrecht - Fortuna Sittard wedden FC Utrecht - Fortuna Sittard gokken FC Utrecht - Fortuna Sittard Unibet