Nabeschouwing Fortuna Sittard - Willem II (4-4) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 22 september 2018 - 18:30 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt Fortuna Sittard het zaterdag 22 september 2018 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in Fortuna Sittard Stadion in Sittard.

Via de Fortuna Sittard - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fortuna Sittard - Willem II (4-4)

De Eredivisie 2018/2019 wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Willem II geresulteerd in een gelijkspel. Ondanks het gelijke spel hoefden de supporters in het stadion zich geen moment te vervelen, gezien het aantal doelpunten dat beide ploegen wisten te produceren. Halverwege de wedstrijd stond het 2-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 4-4 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door W. Dammers, waarmee Fortuna Sittard met 1-0 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van A. El Messaoudi zorgde ervoor dat Willem II op 1-1 kwam te staan in de 27e minuut. In de 34e minuut zette Fran Sol zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Willem II de leiding in de wedstrijd nam.

Na 40 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat A. Novakovich de 2-2 maakte voor Fortuna Sittard. Willem II leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 46 minuten op voorsprong na een goal van D. Avdijaj: 2-3. In de 53e minuut was het A. Novakovich die Fortuna Sittard weer op gelijke hoogte bracht, nadat deze de 3-3 scoorde. Vervolgens was de beurt weer aan Willem II om te scoren. In de 72e minuut kwam de ploeg toch weer op voorsprong, na een doelpunt van D. Crowley die daarmee de 3-4 maakte. Het laatste doelpunt in de wedstrijd maakte de stand weer gelijk. Het was M. Diemers van Fortuna Sittard die in de 77e minuut de score op 4-4 zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Allard Lindhout en eindigde de wedstrijd dus met een 4-4 stand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Fortuna Sittard - Willem II 4-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fortuna Sittard - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt W. Dammers met assist van M. Diemers Fortuna Sittard 1-0
27' Eigen doelpunt Willem II Eigen doelpunt A. El Messaoudi Willem II 1-1
34' Doelpunt Willem II Doelpunt Fran Sol Willem II 1-2
38' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor B. Ňinaj Fortuna Sittard
39' Gele kaart Willem II Gele kaart voor Fran Sol Willem II
40' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt A. Novakovich met assist van A. Ciranni Fortuna Sittard 2-2
41' Gele kaart Willem II Gele kaart voor D. Palacios Willem II
45' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor J. Smeets Fortuna Sittard
46' Wissel Fortuna Sittard Wissel L. Lamprou voor Lisandro Semedo Fortuna Sittard
46' Doelpunt Willem II Doelpunt D. Avdijaj met assist van D. Crowley Willem II 2-3
53' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt A. Novakovich met assist van M. Diemers Fortuna Sittard 3-3
59' Wissel Fortuna Sittard Wissel A. Ciss voor J. Smeets Fortuna Sittard
72' Doelpunt Willem II Doelpunt D. Crowley Willem II 3-4
76' Wissel Willem II Wissel V. Anita voor Pol Llonch Willem II
76' Gele kaart Willem II Gele kaart voor J. Croux Willem II
77' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt M. Diemers Fortuna Sittard 4-4
79' Wissel Willem II Wissel T. Meißner voor J. Croux Willem II
83' Wissel Fortuna Sittard Wissel L. Hutten voor José Rodríguez Fortuna Sittard
86' Gele kaart Willem II Gele kaart voor D. Avdijaj Willem II
Video hoogtepunten en samenvatting Fortuna Sittard - Willem II
Opstellingen Fortuna Sittard - Willem II
De opstellingen van Fortuna Sittard en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fortuna Sittard gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Willem II zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Fortuna Sittard - Willem II

Fortuna Sittard en Willem II treffen elkaar in de 6e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Allard Lindhout en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Fortuna Sittard en Willem II elkaar treffen in de Eredivisie.

Winst Fortuna Sittard 0
Winst Willem II 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fortuna Sittard op een 11e positie staat, terwijl we Willem II terugvinden op de 8e plaats.