Nabeschouwing SC Heerenveen - FC Utrecht (2-3) || Eredivisie 2018/2019

Zondag 16 december 2018 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt SC Heerenveen het zondag 16 december 2018 om 12:15 uur in eigen huis op tegen FC Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - FC Utrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - FC Utrecht (2-3)

Het Eredivisie duel tussen SC Heerenveen en FC Utrecht is onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf geëindigd in een 2-3 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door E. Bergström, waarmee FC Utrecht met 0-1 de leiding nam. FC Utrecht vergrootte in de 26e minuut de voorsprong nadat het via een goal van G. Kerk op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 47e minuut volgde een derde treffer van FC Utrecht, waarmee O. Tannane zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 69 minuten deed M. Vlap iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van SC Heerenveen werd verkleind tot 1-3. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk SC Heerenveen dat in de 75e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat P. van Amersfoort de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Edwin van de Graaf en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van FC Utrecht.

LIVE SC Heerenveen - FC Utrecht 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - FC Utrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt E. Bergström met assist van O. Tannane FC Utrecht 0-1
26' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt G. Kerk met assist van Simon Gustafson FC Utrecht 0-2
47' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt O. Tannane met assist van Simon Gustafson FC Utrecht 0-3
46' Wissel SC Heerenveen Wissel N. Mihajlović voor M. van Bergen SC Heerenveen
63' Wissel SC Heerenveen Wissel P. van Amersfoort voor D. Schmidt SC Heerenveen
64' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor J. van Overeem FC Utrecht
69' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt M. Vlap met assist van A. Zeneli SC Heerenveen 1-3
75' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt P. van Amersfoort met assist van A. Zeneli SC Heerenveen 2-3
79' Wissel FC Utrecht Wissel L. Görtler voor S. van de Streek FC Utrecht
82' Wissel FC Utrecht Wissel M. van der Maarel voor U. Emanuelson FC Utrecht
89' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor O. Boussaid FC Utrecht
89' Wissel FC Utrecht Wissel O. Boussaid voor G. Kerk FC Utrecht
89' Wissel SC Heerenveen Wissel J. Hornkamp voor L. Woudenberg SC Heerenveen
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - FC Utrecht
Opstellingen SC Heerenveen - FC Utrecht
De opstellingen van SC Heerenveen en FC Utrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Heerenveen gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Utrecht zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.