Nabeschouwing FC Groningen - Sparta Rotterdam (1-2) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 7 mei 2022 - 21:00 uur



In de Eredivisie 2021/2022 neemt FC Groningen het zaterdag 7 mei 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Sparta Rotterdam. De wedstrijd wordt gespeeld in Euroborg in Groningen.

Via de FC Groningen - Sparta Rotterdam live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - Sparta Rotterdam (1-2)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en Sparta Rotterdam is onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot geëindigd in een 1-2 overwinning voor Sparta Rotterdam. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door A. Verschueren, waarmee Sparta Rotterdam met 0-1 de leiding nam. Sparta Rotterdam vergrootte in de 57e minuut de voorsprong nadat het via een goal van L. Thy op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 77e minuut wist FC Groningen de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via B. Meijer. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want FC Groningen kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jeroen Manschot, waardoor Sparta Rotterdam dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken FC Groningen - Sparta Rotterdam
Goals
1
2
Balbezit
65%
35%
Gele kaarten
1
2
Schoten totaal
17
8
Schoten op doel
5
2
Aanvallen
145
92
Gevaarlijke aanvallen
73
29
Passes
524
306
Overtredingen
8
9
Buitenspel
1
0
Corners
8
2
Wissels
5
6
LIVE FC Groningen - Sparta Rotterdam 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - Sparta Rotterdam teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
20' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt A. Verschueren met assist van Y. Namli Sparta Rotterdam 0-1
46' Wissel FC Groningen Wissel D. van Kaam voor T. Suslov FC Groningen
46' Wissel FC Groningen Wissel C. Ngonge voor P. Abraham FC Groningen
46' Wissel FC Groningen Wissel R. Postema voor B. van Hintum FC Groningen
52' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor J. Larsen FC Groningen
57' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt L. Thy met assist van Y. Namli Sparta Rotterdam 0-2
66' Wissel FC Groningen Wissel M. de Leeuw voor D. Irandust FC Groningen
69' Wissel Sparta Rotterdam Wissel T. Beugelsdijk voor Y. Namli Sparta Rotterdam
77' Doelpunt FC Groningen Doelpunt B. Meijer met assist van M. El Hankouri FC Groningen 1-2
84' Wissel Sparta Rotterdam Wissel R. Durmisi voor A. Meijers Sparta Rotterdam
87' Wissel FC Groningen Wissel M. Sverko voor M. El Hankouri FC Groningen
88' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor V. van Crooij Sparta Rotterdam
91' Wissel Sparta Rotterdam Wissel M. Heylen voor S. Mijnans Sparta Rotterdam
91' Wissel Sparta Rotterdam Wissel J. Van Mullem voor D. Abels Sparta Rotterdam
93' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor M. Heylen Sparta Rotterdam
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - Sparta Rotterdam
Opstellingen FC Groningen - Sparta Rotterdam
De opstellingen van FC Groningen en Sparta Rotterdam zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Sparta Rotterdam zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Danny Buijs
Formatie 4-1-4-1
Coach Maurice Steijn
Basiselftal Sparta Rotterdam
# Speler Pos.
1 Maduka Okoye K
5 Aaron Meijers V
3 Bart Vriends V
2 Dirk Abels V
4 Adil Auassar V
6 Joeri de Kamps M
11 Younes Namli M
8 Arno Verschueren M
10 Sven Mijnans M
7 Vito van Crooij M
9 Lennart Thy A
Voorbeschouwing FC Groningen - Sparta Rotterdam

FC Groningen en Sparta Rotterdam treffen elkaar in de 32e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jeroen Manschot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Groningen en Sparta Rotterdam in de Eredivisie vond plaats op 17 oktober 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide ploegen is FC Groningen favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Sparta Rotterdam slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst FC Groningen 9
Winst Sparta Rotterdam 5
Gelijkspel 4
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Groningen op een 8e positie staat, terwijl we Sparta Rotterdam terugvinden op de 16e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
FC Groningen - Sparta Rotterdam Opstelling FC Groningen Opstelling Sparta Rotterdam Live FC Groningen - Sparta Rotterdam Live FC Groningen - Sparta Rotterdam kijken FC Groningen - Sparta Rotterdam kijken Live FC Groningen - Sparta Rotterdam stream FC Groningen - Sparta Rotterdam Fox Sports Nabeschouwing FC Groningen - Sparta Rotterdam Uitslag FC Groningen - Sparta Rotterdam Statistieken FC Groningen - Sparta Rotterdam Eredivisie 2021/2022 FC Groningen - Sparta Rotterdam wedden FC Groningen - Sparta Rotterdam gokken FC Groningen - Sparta Rotterdam Unibet