Nabeschouwing Aston Villa - Liverpool (1-4) || FA Cup 2020/2021

Vrijdag 8 januari 2021 - 20:45 uur

In de FA Cup 2020/2021 neemt Aston Villa het vrijdag 8 januari 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Liverpool. De wedstrijd wordt gespeeld in Villa Park in Birmingham.

Via de Aston Villa - Liverpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aston Villa - Liverpool (1-4)

Het FA Cup duel tussen Aston Villa en Liverpool is onder leiding van scheidsrechter Craig Pawson geëindigd in een 1-4 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Liverpool kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van S. Mane. Aston Villa kwam in de 41e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van L. Barry, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 60e minuut zette G. Wijnaldum zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Liverpool de leiding in de wedstrijd nam.

Na 63 minuten werd de voorsprong voor Liverpool vergroot nadat S. Mane de 1-3 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 65e minuut wist M. Salah namens Liverpool de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Craig Pawson en eindigde de wedstrijd dus met een 1-4 stand in het voordeel van Liverpool.

LIVE Aston Villa - Liverpool 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aston Villa - Liverpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Liverpool Doelpunt S. Mane met assist van C. Jones Liverpool 0-1
41' Doelpunt Aston Villa Doelpunt L. Barry met assist van C. M. Rowe Aston Villa 1-1
44' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor C. Jones Liverpool
46' Wissel Liverpool Wissel T. Alcantara voor J. Henderson Liverpool
60' Doelpunt Liverpool Doelpunt G. Wijnaldum met assist van T. Minamino Liverpool 1-2
61' Wissel Liverpool Wissel R. Firmino voor C. Jones Liverpool
61' Wissel Liverpool Wissel X. Shaqiri voor T. Minamino Liverpool
61' Wissel Aston Villa Wissel B. Young voor B. Chrisene Aston Villa
63' Doelpunt Liverpool Doelpunt S. Mane met assist van X. Shaqiri Liverpool 1-3
65' Doelpunt Liverpool Doelpunt M. Salah met assist van X. Shaqiri Liverpool 1-4
65' Wissel Aston Villa Wissel H. Sohna voor A. Raikhy Aston Villa
66' Wissel Aston Villa Wissel H. Lindley voor L. Bogarde Aston Villa
74' Wissel Liverpool Wissel A. Oxlade-Chamberlain voor M. Salah Liverpool
74' Wissel Liverpool Wissel D. Origi voor S. Mane Liverpool
75' Wissel Aston Villa Wissel E. Rowe voor J. Walker Aston Villa
75' Wissel Aston Villa Wissel S. Swinkels voor C. M. Rowe Aston Villa
Video hoogtepunten en samenvatting Aston Villa - Liverpool
Opstellingen Aston Villa - Liverpool
De opstellingen van Aston Villa en Liverpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aston Villa gaat aantreden in een 4-5-1 formatie en Liverpool zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.