Nabeschouwing Everton - Rotherham United (2-1) (na verlenging) || FA Cup 2020/2021

Zaterdag 9 januari 2021 - 13:00 uur

In de FA Cup 2020/2021 neemt Everton het zaterdag 9 januari 2021 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Rotherham United. De wedstrijd wordt gespeeld in Goodison Park in Liverpool.

Via de Everton - Rotherham United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Everton - Rotherham United (2-1) (na verlenging)

Het FA Cup duel tussen Everton en Rotherham United is onder leiding van scheidsrechter Stuart Attwell geëindigd in een 2-1 overwinning voor Everton. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 1-1 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Everton dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door C. Tosun, waarmee Everton met 1-0 de leiding nam. Rotherham United kwam in de 56e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Olosunde, die daarmee de stand op 1-1 zette. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. In de 93e minuut zette A. Doucoure zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Everton de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Stuart Attwell af en was het Everton die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 2-1 overwinning.

LIVE Everton - Rotherham United 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Everton - Rotherham United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Everton Doelpunt C. Tosun met assist van A. Gordon Everton 1-0
56' Doelpunt Rotherham United Doelpunt M. Olosunde Rotherham United 1-1
61' Wissel Everton Wissel A. Doucoure voor A. Iwobi Everton
61' Wissel Everton Wissel Bernard voor A. Gordon Everton
66' Wissel Everton Wissel Y. Mina voor L. Digne Everton
66' Wissel Everton Wissel G. Sigurdsson voor T. Davies Everton
67' Wissel Rotherham United Wissel K. Vassell voor M. Crooks Rotherham United
76' Wissel Rotherham United Wissel F. Jozefzoon voor J. Lindsay Rotherham United
77' Wissel Rotherham United Wissel G. Hirst voor M. Smith Rotherham United
83' Wissel Rotherham United Wissel T. Clarke voor W. Harding Rotherham United
86' VAR: Afgekeurd doelpunt C. Tosun Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel C. Tosun Everton
91' Wissel Rotherham United Wissel B. Jones voor M. Olosunde Rotherham United
93' Doelpunt Everton Doelpunt A. Doucoure met assist van J. Rodriguez Everton 2-1
95' Wissel Everton Wissel N. Nkounkou voor J. Rodriguez Everton
106' Gele kaart Rotherham United Gele kaart voor G. Hirst Rotherham United
Video hoogtepunten en samenvatting Everton - Rotherham United
Opstellingen Everton - Rotherham United
De opstellingen van Everton en Rotherham United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Everton gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Rotherham United zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.