Nabeschouwing Everton - Sheffield Wednesday (3-0) || FA Cup 2020/2021

Zondag 24 januari 2021 - 21:00 uur

In de FA Cup 2020/2021 neemt Everton het zondag 24 januari 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Sheffield Wednesday. De wedstrijd wordt gespeeld in Goodison Park in Liverpool.

Via de Everton - Sheffield Wednesday live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Everton - Sheffield Wednesday (3-0)

Het FA Cup duel tussen Everton en Sheffield Wednesday is onder leiding van scheidsrechter Graham Scott geëindigd in een 3-0 overwinning voor Everton. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door D. Calvert-Lewin, waarmee Everton met 1-0 de leiding nam. Everton vergrootte in de 59e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Richarlison op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 62e minuut volgde een derde treffer van Everton, waarmee Y. Mina zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Graham Scott, waardoor Everton een 3-0 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Everton - Sheffield Wednesday 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Everton - Sheffield Wednesday teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Doelpunt Everton Doelpunt D. Calvert-Lewin met assist van A. Gomes Everton 1-0
46' Wissel Sheffield Wednesday Wissel J. Windass voor A. Green Sheffield Wednesday
59' Doelpunt Everton Doelpunt Richarlison met assist van J. Rodriguez Everton 2-0
60' Wissel Sheffield Wednesday Wissel I. Brown voor C. Paterson Sheffield Wednesday
60' Wissel Sheffield Wednesday Wissel M. Penney voor R. Galvin Sheffield Wednesday
62' Doelpunt Everton Doelpunt Y. Mina met assist van J. Rodriguez Everton 3-0
67' Wissel Everton Wissel Bernard voor D. Calvert-Lewin Everton
68' Wissel Sheffield Wednesday Wissel F. Dele-Bashiru voor B. Bannan Sheffield Wednesday
71' Gele kaart Everton Gele kaart voor B. Godfrey Everton
76' Wissel Everton Wissel A. Gordon voor Richarlison Everton
76' Wissel Everton Wissel J. Kenny voor B. Godfrey Everton
80' Wissel Sheffield Wednesday Wissel J. Marriott voor A. Reach Sheffield Wednesday
85' Wissel Everton Wissel T. Small voor J. Rodriguez Everton
85' Wissel Everton Wissel T. Onyango voor A. Gomes Everton
Video hoogtepunten en samenvatting Everton - Sheffield Wednesday
Opstellingen Everton - Sheffield Wednesday
De opstellingen van Everton en Sheffield Wednesday zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Everton gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Sheffield Wednesday zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.