Nabeschouwing Manchester United - Liverpool (3-2) || FA Cup 2020/2021

Zondag 24 januari 2021 - 18:00 uur

In de FA Cup 2020/2021 neemt Manchester United het zondag 24 januari 2021 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Liverpool. De wedstrijd wordt gespeeld in Old Trafford in Manchester.

Via de Manchester United - Liverpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester United - Liverpool (3-2)

Het FA Cup duel tussen Manchester United en Liverpool is onder leiding van scheidsrechter Craig Pawson geëindigd in een 3-2 overwinning voor Manchester United. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door M. Salah, waarmee Liverpool met 0-1 de leiding nam. Manchester United kwam in de 26e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Greenwood, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 48e minuut zette M. Rashford zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Manchester United de leiding in de wedstrijd nam.

Na 58 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat M. Salah de 2-2 maakte voor Liverpool. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Manchester United dat in de 78e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat B. Fernandes de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Craig Pawson en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Manchester United.

LIVE Manchester United - Liverpool 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester United - Liverpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Liverpool Doelpunt M. Salah met assist van R. Firmino Liverpool 0-1
26' Doelpunt Manchester United Doelpunt M. Greenwood met assist van M. Rashford Manchester United 1-1
42' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor Fabinho Liverpool
48' Doelpunt Manchester United Doelpunt M. Rashford met assist van M. Greenwood Manchester United 2-1
58' Doelpunt Liverpool Doelpunt M. Salah met assist van R. Firmino Liverpool 2-2
62' Wissel Liverpool Wissel S. Mane voor G. Wijnaldum Liverpool
66' Wissel Manchester United Wissel Fred voor M. Greenwood Manchester United
66' Wissel Manchester United Wissel B. Fernandes voor D. van de Beek Manchester United
69' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor S. Mane Liverpool
78' Doelpunt Manchester United Doelpunt B. Fernandes Manchester United 3-2
81' Wissel Liverpool Wissel D. Origi voor R. Firmino Liverpool
81' Wissel Liverpool Wissel X. Shaqiri voor T. Alcantara Liverpool
86' Wissel Manchester United Wissel A. Martial voor M. Rashford Manchester United
89' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor V. Lindelof Manchester United
92' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor P. Pogba Manchester United
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester United - Liverpool
Opstellingen Manchester United - Liverpool
De opstellingen van Manchester United en Liverpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Liverpool zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Ole Gunnar Solskjær
Voorbeschouwing Manchester United - Liverpool

Manchester United en Liverpool spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de FA Cup. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Craig Pawson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester United en Liverpool in de FA Cup vond plaats op 28 januari 2012 en dat duel eindigde in een overwinning voor Liverpool. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is Liverpool favoriet. 2 keer wist de ploeg van Manchester United te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Manchester United. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.