Nabeschouwing Wigan Athletic - Chorley (2-3) (na verlenging) || FA Cup 2020/2021

Zondag 8 november 2020 - 13:45 uur

In de FA Cup 2020/2021 neemt Wigan Athletic het zondag 8 november 2020 om 13:45 uur in eigen huis op tegen Chorley. De wedstrijd wordt gespeeld in The DW Stadium in Wigan.

Via de Wigan Athletic - Chorley live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wigan Athletic - Chorley (2-3) (na verlenging)

Het FA Cup duel tussen Wigan Athletic en Chorley is onder leiding van scheidsrechter Martin Coy geëindigd in een 2-3 overwinning voor Chorley. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 2-2 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Chorley dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door J. Garner, waarmee Wigan Athletic met 1-0 de leiding nam. Wigan Athletic vergrootte in de 34e minuut de voorsprong nadat het via een goal van T. James op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 41e minuut moest Wigan Athletic verder met een man minder nadat A. Long een rode kaart had gekregen.

In de 48e minuut was het Chorley dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van E. Newby. Na 60 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat H. Cardwell de 2-2 maakte namens Chorley. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 2-2 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. Laat in de wedstrijd was het vervolgens Chorley dat via C. Hall nogmaals wist te scoren en daarmee op een 2-3 voorsprong kwam in de 92e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Martin Coy af en was het Chorley die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 2-3 overwinning.

LIVE Wigan Athletic - Chorley 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wigan Athletic - Chorley teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Gele kaart Chorley Gele kaart voor C. Hall Chorley
19' Doelpunt Wigan Athletic Doelpunt J. Garner Wigan Athletic 1-0
34' Doelpunt Wigan Athletic Doelpunt T. James met assist van D. Gardner Wigan Athletic 2-0
41' Rode kaart Wigan Athletic Rode kaart voor A. Long Wigan Athletic
44' Wissel Wigan Athletic Wissel O. Crankshaw voor C. Merrie Wigan Athletic
48' Doelpunt Chorley Doelpunt E. Newby Chorley 2-1
60' Doelpunt Chorley Doelpunt H. Cardwell Chorley 2-2
65' Wissel Wigan Athletic Wissel T. Aasgaard voor K. Joseph Wigan Athletic
88' Gele kaart Wigan Athletic Gele kaart voor T. James Wigan Athletic
92' Doelpunt Chorley Doelpunt C. Hall Chorley 2-3
99' Wissel Chorley Wissel L. Reilly voor H. Cardwell Chorley
102' Gele kaart Wigan Athletic Gele kaart voor E. Obi Wigan Athletic
105' Wissel Chorley Wissel S. Marah voor C. Hall Chorley
105' Wissel Wigan Athletic Wissel W. Keane voor J. Garner Wigan Athletic
112' Wissel Wigan Athletic Wissel H. McHugh voor A. Perry Wigan Athletic
113' Wissel Chorley Wissel H. Smith voor O. Shenton Chorley
Video hoogtepunten en samenvatting Wigan Athletic - Chorley
Opstellingen Wigan Athletic - Chorley
De opstellingen van Wigan Athletic en Chorley zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.