Nabeschouwing Genk - Waasland-Beveren (3-2) || Jupiler Pro League 2018/2019

Zondag 26 augustus 2018 - 20:00 uur

In de Jupiler Pro League 2018/2019 neemt Genk het zondag 26 augustus 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Waasland-Beveren. De wedstrijd wordt gespeeld in Luminus Arena in Genk.

Via de Genk - Waasland-Beveren live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - Waasland-Beveren (3-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Genk en Waasland-Beveren is onder leiding van scheidsrechter Wesley Alen geëindigd in een 3-2 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door E. Zhegrova, waarmee Genk met 1-0 de leiding nam. Waasland-Beveren kwam in de 66e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van N. Ampomah, die daarmee de stand op 1-1 zette. Een penalty in de 68e minuut was de ideale kans voor Genk om te scoren. L. Trossard was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 1-1 bleef.

In de 74e minuut was het Waasland-Beveren dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van N. Ampomah. Kort daarna werd de score tussen beide ploegen weer gelijk, nadat M. Samatta van Genk de 2-2 maakte in de 78e minuut. Laat in de wedstrijd was het vervolgens Genk dat via L. Trossard nogmaals wist te scoren en daarmee op een 3-2 voorsprong kwam in de 89e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Wesley Alen bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Genk.

LIVE Genk - Waasland-Beveren 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - Waasland-Beveren teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt Genk Doelpunt E. Zhegrova met assist van J. Paintsil Genk 1-0
46' Wissel Waasland-Beveren Wissel M. NDao voor F. Forte Waasland-Beveren
52' Gele kaart Genk Gele kaart voor Pozuelo Genk
58' Gele kaart Genk Gele kaart voor Z. Gano Genk
59' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor M. Massop Waasland-Beveren
60' Wissel Genk Wissel M. Samatta voor Z. Gano Genk
65' Wissel Waasland-Beveren Wissel B. Badibanga voor R. Abdullah Waasland-Beveren
66' Doelpunt Waasland-Beveren Doelpunt N. Ampomah met assist van A. Boljević Waasland-Beveren 1-1
68' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor P. Keita Waasland-Beveren
68' Penalty gemist Genk Penalty gemist L. Trossard Genk
74' Doelpunt Waasland-Beveren Doelpunt N. Ampomah Waasland-Beveren 1-2
75' Wissel Genk Wissel R. Malinovskiy voor B. Heynen Genk
78' Wissel Waasland-Beveren Wissel J. Van Damme voor D. Jubitana Waasland-Beveren
78' Doelpunt Genk Doelpunt M. Samatta met assist van R. Malinovskiy Genk 2-2
82' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor A. Boljević Waasland-Beveren
89' Doelpunt Genk Doelpunt L. Trossard Genk 3-2
91' Gele kaart Genk Gele kaart voor R. Malinovskiy Genk
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - Waasland-Beveren
Opstellingen Genk - Waasland-Beveren
De opstellingen van Genk en Waasland-Beveren zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genk gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Waasland-Beveren zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.