Nabeschouwing Gent - Standard Luik (2-1) || Jupiler Pro League

Vrijdag 22 februari 2019 - 20:30 uur

In de Jupiler Pro League neemt Gent het vrijdag 22 februari 2019 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Standard Luik. De wedstrijd wordt gespeeld in GHELAMCO-arena in Gent.

Via de Gent - Standard Luik live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gent - Standard Luik (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Gent en Standard Luik is onder leiding van scheidsrechter Erik Lambrechts geëindigd in een 2-1 overwinning voor Gent. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 39e minuut door A. Sørloth, waarmee Gent met 1-0 de leiding nam. Gent vergrootte in de 42e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Bronn op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 91e minuut wist Standard Liège de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via R. Emond. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Standard Liège kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Erik Lambrechts, waardoor Gent dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Gent - Standard Luik
Goals
2
1
Balbezit
54%
46%
Gele kaarten
2
5
Schoten totaal
13
8
Schoten op doel
8
4
Aanvallen
103
89
Gevaarlijke aanvallen
79
86
Overtredingen
15
11
Buitenspel
2
2
Corners
3
4
Wissels
2
3
LIVE Gent - Standard Luik 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gent - Standard Luik teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
24' Gele kaart Gent Gele kaart voor A. Esiti Gent
39' Doelpunt Gent Doelpunt A. Sørloth met assist van J. David Gent 1-0
42' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor M. Bokadi Standard Liège
42' Doelpunt Gent Doelpunt D. Bronn Gent 2-0
46' Wissel Standard Liège Wissel M. Kosanović voor M. Bokadi Standard Liège
60' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor K. Laifis Standard Liège
69' Wissel Gent Wissel B. Dejaegere voor R. Yaremchuk Gent
69' Wissel Standard Liège Wissel A. Halilović voor M. Lestienne Standard Liège
77' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor C. Fai Standard Liège
81' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor R. Emond Standard Liège
84' Wissel Standard Liège Wissel L. Cavanda voor C. Fai Standard Liège
91' Doelpunt Standard Liège Doelpunt R. Emond met assist van R. Marin Standard Liège 2-1
93' Gele kaart Gent Gele kaart voor D. Bronn Gent
93' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor R. Marin Standard Liège
94' Wissel Gent Wissel B. Verstraete voor J. David Gent
Opstellingen Gent - Standard Luik
De opstellingen van Gent en Standard Luik zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Gent gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Standard Luik zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Jess Thorup
Voorbeschouwing Gent - Standard Luik

Gent en Standard Luik treffen elkaar in de 27e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Erik Lambrechts en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Gent en Standard Luik elkaar treffen in de Jupiler Pro League.

Resultaat Aantal
Winst Gent 0
Winst Standard Luik 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Gent op een 7e positie staat, terwijl we Standard Luik terugvinden op de 3e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.

Tags
Gent - Standard Luik Opstelling Gent Opstelling Standard Luik Live Gent - Standard Luik Live Gent - Standard Luik kijken Gent - Standard Luik kijken Live Gent - Standard Luik stream Gent - Standard Luik Fox Sports Nabeschouwing Gent - Standard Luik Uitslag Gent - Standard Luik Statistieken Gent - Standard Luik Jupiler Pro League 2018/2019 Gent - Standard Luik wedden Gent - Standard Luik gokken Gent - Standard Luik Unibet